Slovenija
35099 ogledov

Planinca ujeta na Goteniškem Snežniku, helikopter ju ne more doseči

Goteniški Snežnik Facebook
Reševanje otežuje izjemno slabo vreme.

Okrog pol dveh popoldne je na Goteniškem Snežniku v občini Kočevje stekla obsežna reševalna akcija dveh obnemoglih planincev. Eden je dobil omrzline v noge. 

Aktivirani so bili reševalci GRS Ljubljana in helikopter SV skupaj z združeno HNMP – GRS ekipo, je sporočila Uprava RS za zaščito in reševanje.

Helikopter je v Litiji pobral reševalca letalca in poletel proti Gotenici, vendar se je zaradi izredno slabega vremena moral vrniti v bazo. Gorski reševalci planinca rešujejo na klasični način.

Slovenija visokogorje Slovenija Svarilo planincem, ignorirajte "neprimerna vabila"

Obveščena je bila policija, dežurni PP Kočevje in dežurni iz učnega centra na Gotenici zaradi pridobivanja informacij o prevoznosti cest. Prav tako je bil za zbiranje informacij obveščen poveljnik PGD Kočevska Reka. 

Intervencija bo potekala do poznih večernih ur, vreme je izjemno slabo. Pri reševanju sodelujejo tudi vozniki motornih sani.

Uršlja gora Koroška Slovenija Plaz smučarja odnesel 400 metrov po pobočju
Komentarjev 9
  • pero02 07:18 22.januar 2023.

    Me kar mine na zgornje komentarje.Bog vas naj obvaruje !Upam ,da nimate nikdar nesreče ,če jo boste imeli in rabili pomoč,molim boga,da vas pustijo v mukah trpeti,ni važno al na cesti oz.doma za računalniku! Planinci so zdravi ljudje ,večina plačuje ...prikaži več zavarovanja za te primere.Fanta držta se!

  • Grof 23:10 21.januar 2023.

    Pa res, ko jih jebe, take uživancije kaznovat z težkim zaporom za 2 leti, pa jih bo minila volja za izivanje, ….

  • Idioti 22:16 21.januar 2023.

    Ni bilo veliko narobe ,če bi enostavno rekli ko jih jebe