Slovenija
817 ogledov

Plaz v Trbovljah pokopal avto in dve osebi

Plaz Trbovlje
1/10
Občina Trbovlje
V Trbovljah je plaz pri cementarni pokopal avto z dvema osebama, ki so ju morali rešiti s tehničnim posegom. Iz Občine Trbovlje opozarjajo, da je zadrževanje na območju plazu izjemno nevarno.

Do nesreče je prišlo nekaj po 7. uri. "Po do sedaj zbranih podatkih je znano, da je plaz zasul cesto med dvema betonskima ograjama 3 do 5 metrov višine in v dolžini 30 do 40 metrov, na vozišču so velike skale in droben material. Plaz  je zasul tudi vozilo iz katerega je bila kmalu rešena potnica in odpeljana v SB Trbovlje, vkleščenega voznika pa so po daljšem reševanju nekaj pred 10. uro tudi uspeli rešiti," so sporočili z ljubljanske policijske uprave. 

Cesta je na omenjenem delu popolnoma zaprta, obvoz zaenkrat ni možen, promet je preusmerjen čez Slačnik.

Plaz v Trbovljah | Avtor: S. B./Gasilski zavod Trbovlje S. B./Gasilski zavod Trbovlje

Prekinjena tudi oskrba z vodo 

Skale, ki so pristale na cesti, so močno poškodovale vozišče in oporni zid cementarne, s tem pa se je poškodoval tudi vodovod mesta Trbovlje, so sporočili z občine. 

"Pri pregledu stanja vodovoda je JP Komunala Trbovlje d.o.o. ugotovila, da so območja spodnjega Bevškega, cementarne, železniške postaje in naselja Ob železnici, izpadla iz vodooskrbnega sistema vodovoda Trbovlje, ostala območja pa imajo vodooskrbo moteno. Komunala bo s prevezavami skušala zagotoviti vodo celotni občini in naselju Bevško, medtem ko bodo ostalim omenjenim območjem vodo zagotovili v plastenkah. Glede na to, da Trbovlje dobivajo vodo iz doline reke Save in je ta vod poškodovan, je do sanacije le-tega pričakovati moteno oskrbo z vodo na območju celotne občine. Uporabnike naprošajo, da vode ne trošijo prekomerno," so sporočili v dopoldanskih urah.

Motnje v dobavi vode na območju javnega vodovoda Trbovlje pa so bile že v popoldanskih urah v večji meri odpravljene. Preko noči  bodo možne le še na območju Bevškega in na Ulici španskih borcev. Uporabnike na Občini Trbovlje še vedno prosijo, da vode ne trošijo prekomerno. Preventivno velja do preklica ukrep prekuhavanja pitne vode v prehrambene namene. 

Plaz Trbovlje | Avtor: Občina Trbovlje Občina Trbovlje

Ker so bili pod cesto tudi nekateri drugi vodi, so nekateri prebivalci brez tako elektrike kot telekomunikacijskih povezav.

Zaradi plazu je bila motena oskrba z električno energijo v naselju Ob železnici. Zaposleni na Elektro Ljubljana, DE Trbovlje, so pristopili k reševanju nastale situacije in so že poskrbeli za dobavo elektrike preko agregatov. 

Občani Trbovelj so nas obvestili, da so tudi brez kabelske televizije in interneta. Na Telemachu so potrdili, da je bil poškodovan optični kabel. 

Cesta bo morda zaprta več tednov

Cesta bo zagotovo zaprta več dni, lahko tudi tednov, zato obvoz v občino Zagorje poteka preko Slačnika, v občino Hrastnik pa preko naselja Čeče. 

"Vemo, da se ob delovnih dneh veliko naših občanov vozi na delo z vlakom, zato smo se dogovorili s podjetjema Lafarge cement in Integral Zagorje, da bodo začasno avtobusi lahko vozili do železniške postaje in do Hrastnika preko dvorišča v lasti Lafarge cementa. Dogovor velja izključno za avtobuse Integrala in intervencijska vozila. Za varnost bo poskrbljeno v sodelovanju z gasilci," sporočajo z Občine Trbovlje. 

Ponovno poudarjajo, da je zadrževanje v okolici plazu izredno nevarno, zato prosijo, da se kraju nesreče ne približujete.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • Emir Xyzt 19:20 20.februar 2016.

    In baje si zadeve nihče iz Direkcije za ceste ni danes niti ogledal. (!?) Oni imajo vodo, kabelsko, . na podalšanem vikendu. Plača pa je itak proračunska, vsk mesec na datum, ne glede na dodano vrednost ...

  • kapibara 17:29 20.februar 2016.

    Terenski gasilci NE potrebujejo dodatka za pripravljenost.. oni MORAJO imeti vešje plače.. !!!

  • smejka 17:20 20.februar 2016.

    gospod križar...začnite z branjem cicibana.....kasneje pa morda tudi druge revije, ko boste že razumeli kaj berete