Slovenija
7119 ogledov

Po 25 letih dočakali priključek

priključek Šmarje-Sap
1/6
Občina Grosuplje
Danes se končno odpira priključek Šmarje-Sap na dolenjski avtocesti.

"Po 25 letih se je želja le uresničila. Iz Šmarja - Sapa lahko sedaj dostopamo tako proti Ljubljani kot proti Grosuplju. Poleg tega pa se je v sklopu izgradnje polnega priključka Šmarje - Sap v Šmarju - Sapu uredilo tudi dve novi krožišči, pločnik s cestno razsvetljavo in dve novi avtobusni postajališči," je povedal župan občine Grosuplje Peter Verlič

Župan je ob tem poudaril, da ta priključek ni obvoznica Škofljica. "Je samo en kamenček v mozaiku reševanja prometnih problemov cele regije, zato smo župani ponovno pozvali minsitra za infrastrukturo k realizaciji sklepov iz protokola," je dejal. 

Šmarje Sap Avtocesta Slovenija Zamuda pri gradnji priključka Šmarje Sap

priključek Šmarje-Sap | Avtor: Občina Grosuplje Občina Grosuplje

Župani žugajo ministrstvu

Protokol o uresničitvi infrastrukturnih projektov podpisan dne, 11. 5. 2016, med Ministrstvom za infrastrukturo in občinami 3a razvojne osi je z izgradnjo polnega priključka Šmarje – Sap na avtocesto A2 Ljubljana – Novo mesto le delno realiziran. Skladno s Protokolom bi moral biti za prometno razbremenitev sosednjih občin Grosuplje in Ig sočasno s predajo polnega priključka izveden tudi ukrep povečanja pretočnosti obstoječe glavne ceste G2-106 Škofljica – Rudnik.

Šmarje Sap Otvoritev Avto Veselje za skoraj 50 tisoč voznikov
 
Povedal je, da župani zato zahtevajo, da Ministrstvo za infrastrukturo izvede ukrep izgradnja začasne štiripasovnice na obstoječi cesti G2 106 Škofljica – Rudnik najkasneje do 31. 12. 2018.

Župani prav tako zahtevajo, da skladno s 4. členom Protokola Ministrstvo za infrastrukturo takoj prične z vsemi postopki, da bo obvoznica Škofljica po barju umeščena v prostor in da bo pridobljeno gradbeno dovoljenje za izgradnjo najkasneje do 31. 12. 2018. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
 • jozicamurn 11:51 14.oktober 2017.

  Po resnici zgleda res tako, kot da bi se otrok igral tiste kaj so že hot wheels če se ne motim. Upam, da je vsaj uporabno a sem mnenja, da bi mogoče to lahko naredili malo lepše in brez toliko ...prikaži več krogov in zavijanj. Najverjetneje so iz enega projekta naredili 5 projektov, da lahko več denarja pokradejo in se zgovarjajo na nepričakovana dodatna dela.

 • Avatar čavez
  čavez 22:53 12.oktober 2017.

  Le kaj ste pa to spacal.

 • prijon 16:14 12.oktober 2017.

  Za to ste rabili 1 leto! Sposobni ni kaj.

Sorodne novice