Slovenija
14 ogledov

Po Golobiču Golobič

(Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
Predsednik stranke Zares Gregor Golobič je edini kandidat za predsednika Zares. Konvencija stranke bo predvidoma začetek septembra v Mariboru.

Člani Zares ga bodo volili na neposrednih volitvah po pošti med 31. avgustom in 9. septembrom. Rezultate volitev bodo razglasili na konvenciji stranke, ki bo 11. septembra najverjetneje v Mariboru, so za STA pojasnili v Zares.

V postopku evidentiranja kandidatk in kandidatov za volitve novega vodstva stranke je bilo za mesto predsednice oziroma predsednika evidentiranih 10 kandidatov in dve kandidatki, za mesto podpredsednice je bilo evidentiranih devet kandidatk ter za mesto podpredsednika 19 kandidatov.

Do vključno srede, ko se je iztekel rok za soglasja, je soglasje h kandidaturi za volitve predsednika stranke dal samo Golobič. Darja Radić, Andreja Škrabec in Nežika Šešo so dale soglasje h kandidaturi za volitve podpredsednice stranke ter Pavel Gantar, Franco Juri, Drago Mencin, Vito Rožej, Tristan Šker in Ivo Vajgl h kandidaturi za volitve podpredsednika stranke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.