Slovenija
138 ogledov

Po grožnji z vračilom hitro ukrepali

Aljaž Primožič Iztok Golob
Kranj. Zamenjali bodo upravljalca obnovljene Layerjeve hiše; stari upa na sodelovanje.

Kranjska mestna uprava bo zamenjala upravitelja Layerjeve hiše. To bo od Zavoda Carnica prevzel Zavod za turizem Kranj. Zavod Carnica namreč ni izpolnil ciljev, ki so bili pogoj za pridobitev evropskih sredstev, saj ni odprl treh novih delovnih mest, v pogodbi z upraviteljem pa poleg tega ni bilo določeno, da se dobiček iz poslovanja gostinskega lokala nakaže v občinski proračun in nameni v vzdrževanje objekta.

“Ministrstvo za kulturo poziva, naj se nepravilnosti odpravijo, sicer bo občina prejeta evropska sredstva morala vrniti skupaj z zamudnimi obrestmi,” so zapisali na občini. Obnova je stala 764 tisoč evrov, Evropski sklad za regionalni razvoj in država pa sta prispevala skoraj 80 odstotkov sredstev.

Aljaža Primožiča, direktorja Zavoda Carnica, razvoj dogodkov skrbi, saj je zavod v zagon vložil tudi veliko lastnih sredstev. Primožič sicer upa na neko obliko sodelovanja tudi v prihodnje, bo pa v vsakem primeru zahteval povračilo vsaj materialnih stroškov v višini 145 tisoč evrov. Dejanski so bili po njegovem mnenju bistveno višji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.