Slovenija
24 ogledov

Po Kosu Klemenčič

Goran Klemenčič nadzira poklicne funkcionarje, poslanci, ki so tudi poklicni fun Žurnal24 main
Novi predsednik protikorupcijske komisije bo Goran Klemenčič, nekdanji državni sekretar na notranjem ministrstvu.

 

V SDS so prepričani, da je nova sestava protikorupcijske komisije "porok za zaščito sedanje oblasti, njihovih podpornikov in njihovih koruptivnih dejanj." Opozarjajo, da je bil z imenovanjem poplačan tudi "dvorni novinar", ki je v aferi Patria "aktivno sodeloval v blatenju bivšega predsednika vlade".

Poleg Gorana Klemenčiča, ki bo predsednik komisije, bodo njeni člani še Jože Končan, ki se s problematiko korupcije ukvarja že 20 let, zaposlen pa je v državnem zboru, in novinar Dnevnika  Rok Praprotnik.

 

S komisije za preprečevanje korupcije so sporočili, da pozdravljajo pravočasno imenovanje novih članov. Njen predsednik Drago Kos pa poudarja, da nove člane čakajo "obsežne naloge".

Kosu se mandat sicer izteče konec septembra. Prihodnji predsednik komisije bo imenovan za dobo šestih let, namestnika predsednika za dobo petih let, na svoje funkcije pa so lahko imenovani dvakrat zaporedoma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.