Slovenija
35 ogledov

Po letu in pol vlada vendarle objavila sporen magnetogram

Alenka Bratušek EPA
Vlada RS je danes v skladu s sodbo upravnega sodišča na svoji spletni strani objavila magnetogram seje, na kateri je takratna premierka Alenka Bratušek postala kandidatka za evropsko poslanko.

Informacijski pooblaščenec je vladi, ki jo je takrat že vodil Miro Cerar, z odločbo oktobra 2014 naložil, da mora v 31 dneh magnetogram omenjene seje posredovati novinarju POP TV, a je vlada sprožila upravni spor. Upravno sodišče je pritrdilo odločitvi informacijskega pooblaščenca, da mora vlada prosilcu posredovati magnetogram seje, na kateri so obravnavali kandidate za evropskega komisarja.

Naj z magnetograma seje umakne oznako tajno, je vlado sicer že pred odločbo informacijskega pooblaščenca pozvala tudi Komisija za preprečevanje korupcije, ki je poziv najprej naslovila na vlado Bratuškove, pozneje pa še na novo vlado.

Bratuškova: Nimam težav!

Bratuškova je danes za STA zatrdila, da nima težav z objavo celotnega magnetograma seje vlade, vendar naj bo objavljen v celoti, ne le izseki. Tako bo po njenih besedah zanimivo, ker bo tako tudi razvidno, kdo jo je za kandidatko za evropsko komisarko dejansko predlagal. Sicer pa na splošno po njenem mnenju ni dobro, da se magnetogrami sej vlade objavljajo, je dejala po odločitvi sodišča glede magnetograma.

Bratuškovi so v javnosti očitali samokandidaturo. Upravno sodišče je sicer nedavno odpravilo akt Komisije za preprečevanje korupcije, ki se je nanašal na kandidaturo nekdanje premierke.

Magnetogram omenjene seje vlade je objavljen na tej povezavi.  

Komentarjev 8
  • malonaokoli 07:16 17.februar 2016.

    Primitivno ravnanje politika, ki ponižuje državljane !

  • asmas 20:28 15.februar 2016.

    al pa čufer.bolj sem bral manj sem razumel--pa nisem ravno idiotpreberite prvi njegov "govor"jaz nimam pojma kaj je povedal

  • asmas 20:26 15.februar 2016.

    mene pa zanima zakaj se tega dokumenta ne da skopirat.lp hvala za pomoč