Slovenija
210 ogledov

Po lokalno hrano po novem na Bolho

Sadje in zelenjava
Spletni portal Bolha v času epidemije s tržnico za naročanje pridelkov na dom.

Oglasni spletni portal Bolha.com je vzpostavil tržnico, prek katere se lahko prebivalci povežejo s pridelovalci lokalne hrane in sveža živila naročijo na dom. S tem želijo pomagati tako gospodarstvu kot prebivalcem v času epidemije koronavirusa, ko so odsvetovani bližnji stiki, so danes sporočili iz družbe.

koronavirus Poklon Svet Trgovine določile poseben nakupovalni čas za upokojence in invalide

Pri Bolhi pojasnujejo, da s tem spodbujajo gospodarstvo in dajejo manjšim pridelovalcem, ki bodo najbolj na udaru, orodje za prodajo, hkrati pa ljudem omogočajo, da pridejo do svežih domačih pridelkov, ne da bi za to zapustili svoj dom.

Vse pridelovalce pozivajo, naj objavijo svojo ponudbo in tako lažje stopijo v stik s potrošniki.

Traktor na cesti | Avtor: Profimedias Profimedias

koronavirus Zdravje Kako ravnati s hrano, ko jo prinesemo iz trgovine

Prevzem brez osebnega stika

"Mreža dostave je sicer omogočena po celotni Sloveniji, kljub temu pričakujemo, da bo največ prevzemov znotraj Ljubljane," je povedal Uroš Žajdela iz Bolha.com.

nakupovalna košara Slovenija Tudi trgovine z živili omejujejo delovni čas, tako bodo odprte odslej

Pri portalu priporočajo, da predaja živil poteka čim bolj varno. Pozivajo, da se upoštevajo vsa trenutna priporočila. Priporočljivo je, da se paketi prevzamejo brez osebnega stika ter da se kupci z dostavljavci dogovorijo, da paket odložijo na vidno, vnaprej dogovorjeno mesto. Prav tako pozivajo, da prodajalci in kupci sledijo priporočilom glede plačila in da se plačilo izvede na račun dostavnega podjetja ali pridelovalca.

zda trgovina z orožjem orožje Neverjetno! Svet Slovenci zaradi virusa praznijo trgovine z živili, Američani tiste z orožjem

"Ob tako organizirani dostavi se bo še lažje izogniti trgovinskim centrom in trgovinam ter upoštevati jasna priporočila, da ostanemo doma," še pravijo pri portalu in v skrbi za okolje pridelovalce pozivajo, naj, če je to mogoče, živila zapakirajo v škatle, ne v plastično embalažo.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.