Slovenija
2125 ogledov

Po morju bežali pred slovenskimi policisti

Slovensko morje A. Š.
V Slovenskem morju dva neznana čolna, ki sta pred policisti pobegnila.

Včeraj dopoldne so imeli policisti Postaje pomorske policije iz Kopra precej dela z dvema neznanima ploviloma, ki sta v slovensko vplula iz italijanskega morja.

Patrulja s policijskim čolnom je približno dve navtični milji v slovenskih vodah zaznala dva neznana čolna brez registerskih oznak, na katerih so ribarili. Ko so zaznali prisotnost slovenskih policistov, so začeli bežati nazaj proti Italiji.

"Kljub neposrednemu pozivanju in uporabi predpisanih svetlobnih in zvočnih signalov, se čolna nista ustavila. Kmalu sta se ločila in plula v različne smeri," so po dogodku sporočili policisti. Za enim je slovenski patruljni čoln P-16 zapeljal v italijanske teritorialne vode v skladu s sporazumom o čezmejnem policijskem sodelovanju.

V tem času so slovenski policisti obvestili italijanske varnostne organe, ki so bežeči čoln ustavili pred mestom Gradež v Italiji. Prevzeli so postopek, patrulja postaje pomorske policije iz Kopra pa se je vrnila v slovensko teritorialno morje.

Postopki zoper obe posadki so še v teku.

Piranski zaliv Slovenija Hrvati slovenske ribiče vabijo na sodišče Hrvaški ribiči Nadziramo celotno ozemlje Slovenija Policija dokumentirala hrvaške kršitelje, sledijo ukrepi

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.