Slovenija
0 ogledov

Po najtoplejšem dnevu ohladitev

vreme dežnik dež nevihta Shutterstock
Temperature bodo danes dosegle 26 stopinj Celzija. Za konec tedna ohladitev.


"Današnji dan bo v letošnjem letu dejansko najtoplejši doslej," pravi dežurni prognostik na Agenciji RS za okolje Brane Gregorčič. Temperature bodo verjetno dosegle 26 stopinj Celzija.

Za konec tedna napoveduje hladnejše vreme. "Ohladitev ne bo tako izrazita, kot je kazalo še včeraj ali kakšen dan prej," pojasnjuje. Temperature se bodo predvidoma gibale pod 20 stopinj Celzija.

Aprilske plohe

Glede padavin nas čaka aprilsko vreme. "Hladna fronta bo jutri dosegla Alpe, zaradi česar lahko na Gorenjskem ter Koroškem pričakujemo nekaj ploh, morda kakšno nevihto," napoveduje Gregorčič. "Vendar se bo nato umaknila nazaj proti zahodu in ne bo prešla celotne Slovenije."

Jutri v večjem delu Slovenije ne bo deževalo in bo še vedno nad 20 stopinj Celzija, medtem ko se bo v soboto in nedeljo povsod ohladilo ob zmerni do pretežni oblačnosti. "Možna je kakšna kaplja dežja ali manjša ploha, ne pa obilno deževje," pravi Gregorčič. "Tudi ob koncu tedna bo vreme razmeroma prijazno."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.