Slovenija
44 ogledov

Po nezaupnici: Predsednici bodo gledali pod prste

Zdenka Čebašek Travnik Anže Petkovšek
Poslanka skupščine: "Nezaupnica je jasen signal predsednici, da določenih dejanj ne bomo tolerirali"
"Včerajšnja skupščina je bila izjemno dobra in konstruktivna. O težavah smo se odprto pogovorili. Razprava je bila dobra, predsednico pa smo tudi opozorili, da so določene poteze, ki jih je naredila na začetku mandata, nesprejemljive," razlaga zdravnica Tanja Petkovič, poslanka skupščine ZZS, na kateri nova predsednica zdravniške zbornice Zdenka Čebašek-Travnik ni dobila zaupnice.

Čebašek-Travnik: Pripombe bom upoštevala

Proti njej je glasovalo 42 poslancev, podprlo jo je 35, glasovanje pa ni bilo pravno zavezujoče. Čebašek-Travnikova je po skupščini dejala, da bo vztrajala kot predsednica zbornice, ker je bila demokratično izvoljena na neposrednih volitvah.Tokratno glasovanje o zaupnici je sporočilo poslancev oz. delegatov na skupščini, ne pa vseh zdravnikov, meni. "Volja, ki so jo izrazili zdravniki na volitvah, še vedno ostaja. In jaz sledim tej volji in bom izvrševala naloge ob upoštevanju tega, kar so mi danes kolegi povedali v konstruktivni razpravi," je dejala.

Kdo so "strici iz ozadja" ni pocvedala

"Predsednico smo vsaj trikrat pozval naj pove, kdo so ljudje, ki naj bi si nakazovali rente, kdo so elite in kakšna so ozadja tistih, ki naj bi želele njeno odstavitev, ker hočejo ohraniti zdravniško zbornico tako, kot je sedaj, kakšna so ozadja, ... odgovorov na to nismo dobili," pa je nezadovoljen predsednik sindikata družinskih zdravnikov,  Igor Muževič.

Kritika javna, pojasnila ne

 
Dokazov na skupščini ni predstavila, napovedala pa je, da bo dokumente predala ustreznim službam v zbornici, ki jih bodo preučili. Želi pa, da to ostane znotraj zbornice.

"Določene odgovore bomo zagotovo zahtevali in spremljali nadaljnje dogajanje," pravi Petkovičeva, ki poudarja, da je nezaupnica predvsem jasen signal, naj predsednica sliši opozorila poslancev.

Na novo mora sestaviti ekipo

Čebašek.-Travnikova mora zdaj najti kandidate, ki bodo zasedli izpraznjena mesta, ki so jih zapustili njeni sodelavci, ki se niso strinjali z načinom vodenja zbornice.
Kot je znano, so odstopili Irena Manfredo predsednica odbora za socialno-ekonomska vprašanja, predsednica odbora za strokovno-medicinska vprašanja Bojana Pinter in predsednik odbora za pravno-etična vprašanja Zdenko Šalda. Čebašek-Travnikova mora prav tako predlagati kandidata, ki bo vodil odbor za zobozdravstvo, saj skupščina njenega kandidata Matjaža Gorkiča ni potrdila. Zaradi nesoglasij je izpraznjeno tudi mesto tožilca zbornice iz katerega je odstopil Miro Denišlič. 

 

sergeja.hadner@zurnal24.si

 

Komentarjev 7
  • Avatar Leon
    Leon 14:05 17.marec 2017.

    Gdo je tebe učil slovnice ?

  • Avatar Leon
    Leon 14:04 17.marec 2017.

    Matija Gubec je dejal,da je gnoj možno kidati edino z vilami !

  • janez-ne-jansa 10:52 17.marec 2017.

    Če baba ve imena stricev v ozadju in jih noče povedati je enako kriva kot ostali kazensko ovadbo pa naj pove al pa se vsede. Kdo misli, da je ona da se bo odločala kaj je za prijavit in kaj ...prikaži več ne. Saj ni nad zakonom baba antipatična požrešna...