Slovenija
30 ogledov

Po novem prepovedano parkiranje

Parkiranje zaposlenih na Žalah Bralka
Žale. Ker je bralec fotografiral vozila, parkirana na zelenici, bo začel veljati nov prometni režim.

"Nekateri uslužbenci javnega podjetja Žale so tako razvajeni, da se morajo pripeljati do službenega vhoda in parkirati na zelenici, medtem ko je parkirišče na nasprotni strani Tomačevske ceste zanje očitno predaleč," se jezi bralec in dodaja, da jih mestni redarji ne kaznujejo, ker gre za zaposlene v javnem podjetju.

Iz tega odgovarjajo, da so vozila parkirana na površini, ki je tlakovana s travnimi tlakovci prav zato, da na njej lahko parkirajo vozila poslovnih partnerjev, kadar na notranjem dvorišču ni prostih parkirnih prostorov: "V podjetju obsojamo, da so vozila delno parkirana na zelenici, zato smo pripravili navodilo o prepovedi parkiranja, ki začne veljati 1. januarja." Ocenjujejo, da bo ta ukrep zadoščal za preprečitev parkiranja na zelenici.

V mestnem redarstvu na očitke bralca odgovarjajo, da je bil "nadzor območja v okolici Žal v zadnjem obdobju otežen, ker je bilo v fazi gradbenega preurejanja".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.