Slovenija
15 ogledov

Po pol milijona za Kolezijo

Kolezija Anže Petkovšek
Razpis. MOL želi od Fundacije za šport tudi denar za Stožice.

Ljubljana. Mestna občina Ljubljana (MOL) se je s projektom kopališča Kolezija z wellnessom prijavila na razpis Fundacije za šport in zaprosila za pol milijona evrov, pojasnjuje Marko Kolenc, načelnik oddelka za šport.

Fundacija bo na razpisu razdelila 2,7 milijona evrov za gradnjo športnih objektov, od tega 1,9 milijona v naslednjem letu in po slabih 400 tisočakov v letih 2013 in 2014. Rezultati razpisa bodo znani do konca februarja 2012.

Prosijo za 3,5 milijona

Spomnimo, da se je MOL s Kolezijo prijavila že na več razpisov, tudi na razpis ministrstva za šolstvo in šport (MŠŠ), kjer ni dobila želenega 1,5 milijona evrov evropskega denarja. Zato se je pritožila na upravno sodišče (US), ki je njeni pritožbi ugodilo, a je nato MŠŠ financiranje Kolezije znova zavrnilo. Zdaj US odloča o novi pritožbi občine.

Sicer se je ta na razpis fundacije prijavila še za sofinanciranje ogrevalnega nogometnega igrišča v Stožicah, Beach Sport Centra v Črnučah, prenove bazenske tehnike v Tivoliju in na Kodeljevem ter drugih projektov v skupni vrednosti 3,5 milijona evrov.

Komentarjev 1
  • allstarr111 21:42 23.november 2011.

    Škoda kolezije, včasih je bil tam tak simpatičen klub za večerno pijačko ipd. pa nobene prepotentne mularije okol.