Slovenija
10 ogledov

Po praznikih zapora

Luknje na od soli načetih betonskih pločnikih Kandijskega mostu že nekaj časa ni Žurnal24 main
Zaradi prenove bo promet po Kandijskem mostu do srede junija potekal le v eno smer. Vmes bo dvakrat tudi popolna zapora.
 

4. maja

maja zjutraj bo v mesto še mogoče z avtom, potem pa bo prek mostu mogoč le še izvoz.

Od ponedeljka pa do sredine junija bo zaradi obnove pločnikov promet po Kandijskem mostu potekal enosmerno, mogoč bo le izvoz iz središča mesta. Medtem bo dvakrat tudi popolna zapora, ki bo trajala po največ osem dni, prva bo predvidoma med 20. in 27. majem.

 

Dvakrat obnovljen

Most z železno zakovičeno konstrukcijo, zgrajen leta 1898, spada med redke in najstarejše tovrstne mostove v Sloveniji. Ob prenovi leta 1977 je dobil asfaltno vozišče in betonske pločnike. Leta 1996 so obnovili kamnite opornike.

Krivo je soljenje
“Od leta 1977, ko so na pločnikih dotedanje hrastove plohe zamenjali z armiranobetonsko ploščo, se je ta ob zimskih posipavanjih prepojila s soljo in nabreknila, zaradi česar nastajajo luknje, ki jih ves čas krpamo. Svoje naredi tudi vožnja tovornih vozil po pločnikih, ki so načrtovani le za obtežbo s pešci,” pravi Jože Kobe, vodja oddelka za komunalne zadeve. Tokrat bodo armiranobetonske pohodne plošče naredili iz visokokakovostnega armiranega betona in tudi mikroarmiranega betona ter z okrepitvami zagotovili nosilnost in trajnost, kar bo stalo 95 tisoč evrov.

Odprt za prireditve
Med prenovo mostu bo Glavni trg gostil dve večji prireditvi: Teden cvička in konce kolesarske dirke Po Sloveniji. “Med tema dvema prireditvama bomo poskušali most toliko usposobiti, da ga bo vsaj polovica odprtega,” pravi župan Alojz Muhič.  

“Zaposlenim v mestu in obiskovalcem priporočamo, naj se v teh tednih v mesto odpravijo peš. Tudi v dneh popolne zapore bo pešcem in kolesarjem prehod prek mostu omogočen,” pravi Jure Duh, višji svetovalec za promet.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.