Slovenija
36 ogledov

Po ropu sta odšepala po pijačo

Rop lokala. Grozila s kuhinjskim nožem, ki naj bi ga pred ropom ukradla v bližnji trgovini Tuš.

Jesenice. V torek zvečer sta brezdomca – 42-letni Jeseničan in 31-letnik z Dovjega – oborožena z nožem oropala natakarico v kava baru Apollo na Stari Savi na Jesenicah.

Porezal z ukradenim nožem
Kot je za Žurnal24 povedala včeraj še vedno prestrašena natakarica, sta si osumljenca lokal pred ropom nekaj časa ogledovala, kot da ne bi bila čisto prepričana, kaj bosta storila, nato pa vstopila vanj.

Eden od njiju je izvlekel kuhinjski nož in ga najprej zapičil v pult, pri čemer se je porezal po roki in po lokalu puščal krvave sledi, nato pa se je zaposleni približal za šank in zahteval denar. Ko mu ga je hotela izročiti, ji je zabičal, naj ga da pajdašu, nato pa temu zabrusil, naj beži. Prestrašeno natakarico sta prisilila, naj čaka pred vrati, in zbežala. Eden od roparjev je imel težave s hojo, zato je bil njun pobeg po besedah žrtve precej počasen.

Po begu sta nož, ki naj bi ga ukradla v bližnji trgovini Tuš, odvrgla v smetnjak, policisti pa so ju slabe pol ure pozneje prijeli pri občini. Roparja sta se medtem že oskrbela s pijačo. Osumljenca so pridržali in kazensko ovadili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.