Slovenija
58 ogledov

Po sledeh suma o dioksinu

O odvzemu potrdila za zbiranje odpadkov podjetju Bio-E.R.S. njegov lastnik Marko Žurnal24 main
Globe. Kaznovano podjetje tarča obtožb.

"Podjetje Bio-E.R.S. iz Ljubljane dobi odpadna olja, ki se uporabljajo za pridobivanje biodizla, poceni ali zastonj, olje pa nato, tudi na črnem trgu, prodaja posameznikom, ki ga zaradi visoke kalorične vrednosti mešajo v krmo za živali," je dejal vir, ki je želel ostati neimenovan. V odpadnem olju nastaja dioksin, zato je lahko neustrezno ravnanje z odpadnim oljem nevarno, je dodal.

Odvzem dovoljenja
Marko Flego, lastnik podjetja, je dejal, da so navedbe neresnične in da so za obtožbami konkurenčna podjetja, ki hočejo ohraniti monopolni položaj. Pokazal nam je dokument, iz katerega je razvidno, da je bila zoper konkurenčna podjetja na policijo podana prijava zaradi suma zlorabe monopolnega položaja.

Na inšpektoratu za okolje in prostor so nam povedali, da je bilo zoper Bio-E.R.S. ugotovljenih več kršitev okoljevarstvenih predpisov o zbiranju kuhinjskih odpadkov in da je bilo podjetju lani izdanih za deset tisoč evrov glob. Na agencijo za okolje je bil podan tudi predlog za odvzem potrdila za zbiranje odpadkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.