Slovenija
9137 ogledov

Po Sloveniji močno sneži: Pozor na cesti, velika tudi nevarnost žleda

sneg
1/5
Saša Despot
Zahodno Slovenijo so popoldne zajele padavine, ki so se proti večeru okrepile in se razširile nad večji del Slovenije.

Po nižinah Primorske bo deževalo, drugod pa povsod snežilo. Ponekod na prehodu med Primorsko in Notranjsko, ter ponekod na jugu in skrajnem vzhodu Slovenije (Kočevsko-Ribniški konec, Bela Krajina, Posavje) ni izključen žled.

Ponoči bo prehodno obilno snežilo skoraj po vsej državi. Temperature se bodo gibale med -2 in 1 °C. 

"Jutri zjutraj bodo padavine oslabele in dopoldan ponekod marsikje tudi ponehale, popoldan pa se bodo od vzhoda ponovno prehodno razširile nad večji del Slovenije. Tokrat bo več padavin v vzhodni Sloveniji, na zahodu države pa bo večinoma suho. Količina padavin bo jutri popoldan precej manjša glede na količino padavin, ki bo padla nocoj," napovedujejo na portalu neurje.si.

sneg | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Ceste bodo v večjem delu Slovenije zvečer, ponoči in jutri zjutraj zasnežene, zato se na pot odpravite prej kot običajno ter seveda z ustrezno zimsko opremo. Zimske službe bodo na terenu, vendar bodo ceste ponekod zaradi občasnega zelo močnega sneženja precej zasnežene. Lokalno lahko v kratkem času zapade večja količina snega. 

Sneg | Avtor: Profimedia Profimedia

Največ snega v teh krajih

Meteorološki izračuni se glede količine padavin med seboj razlikujejo, poudarjajo vremenoslovci portala neurje.si: "Veliko bo odvisno od tega kam natanko se bodo usmerili močnejši padavinski pasovi, ki se bodo prožili iz smeri Jadrana (Tržaški zaliv, Kvarner). Vsi meteorološki modeli se strinjajo vsaj glede približne razporeditve glavnine padavin. Po pregledu in analizi meteoroloških modelov bo največ snega zapadlo v zahodni, osrednji in severni Sloveniji, najmanj pa v vzhodni in južni Sloveniji. Ponekod na Notranjskem, Gorenjskem ter v osrednji Sloveniji bo zapadlo od 20 do 40 cm novega snega, na vzhodu in jugu Slovenije pa večinoma od 5 do 15 cm."

Zaradi večje stopnje nepredvidljivosti glede količine padavin lahko prihaja do odstopanj od napovedi. 

 
Komentarjev 4
 • Avatar Lillianna27
  Lillianna27 23:03 08.december 2021.

  Dobrodošli v najboljšem intimnem klubu - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

 • Avatar Mehičanka76
  Mehičanka76 22:32 08.december 2021.

  Kaj je res zima? A zato sneži!?

 • Avatar Anion6anion
  Anion6anion 20:24 08.december 2021.

  A ste obvestili zimsko službo da sneži? Verjetnost da jih to dejstvo ,sredi decembra, preseneti je velika.