Slovenija
5749 ogledov

Po Sloveniji snežinke

Sneg
Nekaj snežink. Kaj sledi?

Vremenoslovci so za torek napovedovali snežinke; njihova napoved se je uresničila, a padavin je bilo zelo malo.

"Danes bo sicer prevladovalo sončno vreme, dopoldne bo predvsem v osrednjih in vzhodnih krajih še zmerno do pretežno oblačno," napovedujejo vremenoslovci na Arsu. Pihal bo vzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 5, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

Jutri, nadaljujejo na Arsu, bo sončno, le ponekod po nižinah v notranjosti bo predvsem zjutraj in dopoldne nizka oblačnost. Burja na Primorskem bo počasi slabela. Najnižje jutranje temperature bodo od -8 do -3, ob morju okoli 3, najvišje dnevne od -2 do 1, na Primorskem od 4 do 9 stopinj.

V petek in soboto bo zmerno do pretežno oblačno. Burja na Primorskem bo v petek do večera postopno ponehala.

Ledenik Čudno Svet Kaj je to nenavadnega, kar se dogaja pod zemljo?

Od 1. do 6. decembra

"Od sobote do četrtka bodo naši kraji večinoma na obrobju obsežnega območja visokega zračnega tlaka, ki bo v nedeljo prehodno nekoliko oslabelo pod vplivom vremenske fronte, ki pa se bo pomikala čez srednjo Evropo severno od Alp. Nad naše kraje bo postopno dotekal nekoliko toplejši zrak, v četrtek pa se bo spet začelo hladiti," vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu.

Nadaljujejo, da bo prevladovalo suho vreme, verjetnost rahlih padavin bo nekoliko povečana predvsem v nedeljo in v ponedeljek. Največ možnosti za sončna obdobja bo na Primorskem in v višjih legah. Dnevne temperature bodo ob koncu tedna in v prvi polovici prihodnjega zopet nekaj stopinj nad ničlo.

Mraz Vreme Slovenija Pripravite rokavice, do -14 stopinj bo šlo

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.