Slovenija
12 ogledov

Po Sloveniji že zastoji

zastoj med vročino Pixsell
Na mejnem prehodu Starod vozniki čakajo 3 ure.

Kot so napovedali, so današnje razmere na cestah primerne le za voznike z jeklenimi živci.

O zastojih poročajo s primorske avtoceste med priključkom Logatec in CP Log proti Ljubljani, s primorske hitre ceste med predorom Dekani in Koper-center proti Izoli (zastoj dolg 6 kilometrov). Predor Dekani občasno zapirajo.

Gneča je tudi na cesti Krvavi Potok - Kozina - Podgrad - MP Starod, pred predorom Karavanke proti Sloveniji (zastoj dolg 5 kilometrov) in tudi proti Avstriji (4 kilometre). Voznikom, ki so namenjeni proti Kranjski Gori, priporočamo že izvoz Lipce.

Zastoji so sicer tudi na cesti Koper - Šmarje - MP Dragonja, na ljubljanski obvoznici pred razcepom Kozarje od Brda ter naprej na primorski avtocesti do Brezovice proti Kopru, na cesti Ptuj - Podlehnik - MP Gruškovje in na cesti Ilirska Bistrica - MP Jelšane.

Povečan promet na slovenskih cestah je pričakovati tudi v nedeljo v popoldanskih urah, ko se bodo turisti vračali z dopusta.

V turistični sezoni velja v Sloveniji ob sobotah med 8. in 13. uro oz. na primorskih cestah med 6. in 16. uro omejitev za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone. Po odredbi avstrijskih pristojnih služb velja ob sobotah dopoldne prepoved za tovorna vozila tudi skozi predor Karavanke, in sicer med 8. in 14. uro.

Hrvaško preplavili turisti

Podobno kot v Sloveniji so tudi ceste na Hrvaškem danes polne pločevine. O gostem prometu in zastojih poročajo z večine glavnih cest v smeri proti morju - med drugim s t.i. istrskega ipsilona, avtoceste A3, ki pelje od Obrežja oz. Bregane na meji s Slovenijo proti Srbiji, jadranske magistrale in vpadnic v turistična obalna mesta.

Večkilometrske kolone med drugim nastajajo na avtocesti A1 pri plačilni postaji Lučko v smeri morja, na avtocesti A4 med Sveto Heleno in Popovcem ter na avtocesti A7 pri plačilni postaji Rupa. O gneči poročajo tudi z mejnih prehodov Starod/Pasjak, Jelšane/Rupa, Gruškovje/Macelj, pa tudi z nekaterih prehodov na meji z BIH in Srbijo.

Za pričakovano gnečo je sicer poskrbelo dejstvo, da je poletna turistična sezona na višku, danes pa poteka tudi redna menjava gostov. Ponekod je v jutranjih urah za dodatne zaplete poskrbela megla.

Komentarjev 1
  • Branidom 09:16 09.avgust 2014.

    V Ljubljani ni nobene gužve.