Slovenija
38 ogledov

Po tem prehitevamo tudi opevano Hrvaško

slovenija 16.06.13. plaza, soncenje, kopalci, morje, portoroz, foto: natasa rucn Nataša Ručna
Tudi tako bi lahko privabljali turiste.

Slovenija je država, ki se med drugim lahko pohvali tudi z odličnimi pogoji za kopanje in to za razliko od mnogih evropskih držav, kjer jim nezadostna kakovost kopalnih voda, tako na celini, kot v morju, prinaša veliko težav. 

Tuje turiste bi lahko privabljali predvsem z našim čistim morjem, pri čemer, ne boste verjeli, prehitevamo nam tako priljubljeno in po čistem morju opevano sosedo Hrvaško.

Slovenija je top

Kot so zapisali na spletni strani Evropskega parlamenta, se Evropa ponaša z nešteto prelepih plaž, glede na poročilo Evropske agencije za okolje 95 odstotkov teh voda izpolnjuje minimalne zahteve o kakovosti. Nekateri med njimi po tem izstopajo, Slovenija in Ciper pa sta s stotimi odstotki na samem vrhu.   

Komentarjev 12
  • dragec 08:48 11.avgust 2016.

    Ti ocenjevalci iz EU sploh niso videli naše "čisto" morje

  • add 08:47 11.avgust 2016.

    Mislim, da vas večina res že leta ni bila v slovenski Istri. Je pa treba ločiti med lepo (brez morske trave, ki je v našem morju naraven in normalen pojav) vodo in čisto vodo. :-)

  • Seni Černe 06:51 11.avgust 2016.

    Ma dej samvsi brihtni nekaj.Kdaj pa si ti bil nazadnje v portorozu izoli ankaranu a 10.15 let nazaj.Voda pri nas je top.Ce te pa vsake tok casa moti malo morske trave pa pojdi v bazen pa na svojo ljubo Hrvasko ...prikaži večrvasko pa tm ostan.Vsi majo neki cez nasa obalna mesta ki pa so super mogoce imajo nekateri v glavi se iz juge vse.Itak pa najvecji nergaci cez naso morje imajo za povedat 100 slabih stvari v resnici jih pa samo pece da smo drazji od hrvatije in si niste sposobni privoscit 14 dni na slovenski obali.