Slovenija
4091 ogledov

Pobegla puma že v slovenskih gozdovih?

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano
Policisti so prijeli prijavo občana.

Poročali smo že, da so v Medžimurju na Hrvaškem posneli "neznano divjo zver", ki se je potikala po tamkajšnjih gozdovih. Veterinarji ugibajo, da gre za nevarno žival, najverjetneje za pumo. 

Domnevajo, da je pobegnila nekomu, ki jo je imel doma kot hišnega ljubljenčka. Visoka naj bi bila okrog 80 centimetrov, dolga meter in pol; tako so povedali očividci, ki so jo videli. 

Portal Lendavainfo.com zdaj poroča, da so tamkajšnji policisti prijeli prijavo občana, ki naj bi v vinogradu opazil pumo. Policisti naj bi se nemudoma odpravili na teren, a pume niso izsledili. 

Slovenski vinogradnik je po poročanju omenjenega portala opisal, da je šlo za »žival sivo-rjave barve, ki se je premikala počasi in precej elegantno« in da je zagotovo šlo za pumo. 

Portal Sobotainfo.com pri tem dodaja, da je prvi veliko mačko opazil hrvaški lovec, ki jo je tudi posnel. O svojem odkritju je obvestil predsednika lovskega društva in ga opozoril, naj ne streljajo na divjo mačko, saj ranjena postane divja zver. Dokler predsednik lovcev ni videl posnetka, je mislil, da je lovec pijan.

Izginotja živali sicer niso prijavili v nobenem bližnjih živalskih vrtov, zato hrvaški lovci ugibajo, da je ušla bodisi slovenskemu ali hrvaškemu lastniku. 

Gozdna pot OPOZORILO Svet V bližini slovenske meje se sprehaja neznana divja zver

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • softundsicher 05:36 04.junij 2021.

    Glede na vsebino članka, bi bil ustreznejši naslov "Pobegla puma že v slovenskih vinogradih?"

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 03:43 04.junij 2021.

    Ja, res gre za prebarvanega karantanskega panterja, ki gre na poslovni obisk prav tako prebarvanemu noriškemu pacientu..Se morata pomeniti okrog avtorskih pravic do pravljic..

  • LetherHossen 22:06 03.junij 2021.

    Gre za karantanskega panterja, ki gre v Slovenske Konjice na kongres ...