Slovenija
22 ogledov

Sodišče soglaša, da gre pobegli Robert Časar čimprej v zapor

slovenija 09.01.13. sojenje, izrek obsodbe, Robert Casar, nekdanji prvi moz Luke Suzana Kos
Sodišče v Parizu, ki odloča o tem, kdaj bi obsojeni nekdanji šef Luke Koper lahko začel prestajati zaporno kazen, ureja še zadnje formalnosti za njegovo izročitev Sloveniji.

Sodišče v Parizu je, po slabem tednu odločaja o vrnitvi pobeglega obsojenca, nekdanjega šefa Luke Koper Roberta Časarja, odobrilo njegovo izročitev Sloveniji. Tik pred tem ga je še enkrat na kratko zaslišalo.

Sodišče zdaj po tem zaslišanju ureja le še zadnje formalnosti, ki so potrebne preden Časarja predajo. Časar namreč soglaša, da se v Slovenijo vrne v najkrajšem možnem času, saj trenutno čaka v tamkajšnjem priporu.

Na letalo s policistoma, na Dob s pravosodnima policistoma

Francosko sodišče je sicer soglasje oziroma odobritev izročitve že tudi posredovalo na okrožno sodišče v Kopru, ki je Časarja obsodilo na pet let in devet mesecev zaporne kazni in zato zahteva njegovo izročitev. Sodišči se bosta zdaj dogovorili še za točen termin predaje Časarja.

Sodišče v Kopru pa bo takoj zatem pozvalo policijo naj se s francosko policijo dogovori, kje in kdaj bodo obsojenega prevzeli. Istega dne, ko se bodo s Časarjem odpravili iz Francije, ga bodo policisti, ki bodo Časarja spremljali na letalu iz Francije, po naših informacijah, takoj po pristanku na letališču predali nato pravosodnima policistoma, ki pa bosta Časarja odpeljala v zapor na Dob.

Najprej k zdravniku

Časar, ki so ga pred skoraj dvema tednoma po dobrem letu na begu prijeli v Dominikanski republiki, med tem ko bi moral že dobro leto prestajati kazen v zaporu na Dobu zaradi podkupljivosti, je prvem zaslišanju sredi preteklega tedna v Parizu med drugim potožil, da naj bi imel zdravstvene težave, natančneje težave s trebušno slinavko.

Po naših informacijah te njegove domnevne zdravstvene težave na izročitev Sloveniji ne bodo vplivale oziroma zaradi njih ne bo prispel na Dob nič kasneje kot bi sicer, če bo izročitveni postopek na pariškem sodišču izpeljan res tako hitro kot se trenutno napoveduje.

Po prihodu v zapor na Dobu ga bo tako ali tako najprej pregledal zdravnik. Na podlagi zdravniškega pregleda pa bo osebje v zaporu nato odločilo, na kakšen način bo Časar prestajal kazen.

 

Komentarjev 1
  • dragec 12:11 11.marec 2015.

    Zamislite, on SOGLAŠA.Kdo bi mene kaj vprašal- MARŠ V ČUZO IN PIKA