Slovenija
58 ogledov

Policija ponuja tudi denarno nagrado vsem, ki so ga opazili

slovenija 09.01.13. sojenje, izrek obsodbe, Robert Casar, nekdanji prvi moz Luke Suzana Kos
Policije po vsem svetu na intenzivnem lovu za nekdanjim šefom Luke Koper.

Policija ponuja denarno nagrado vsem, ki bi jim s koristnimi informacijami pomagali izslediti nekdanjega šefa Luke Koper Roberta Časarja, ki je na begu že od začetka leta, saj bi moral od sredine marca prestajati pet let in devet mesecev zaporne kazni zaradi jemanja podkupnine.

"Policija bo vsako pridobljeno informacijo, ki bo pripomogla k izsleditvi in prijetju  obsojenca,  denarno  nagradila,  višina  nagrade pa bo odvisna od koristnosti same informacije in okoliščin, v katerih bo posredovana," napovedujejo na Generalni policijski upravi (GPU).

V tem trenutku ga policiji, po naših informacijah, še ni uspelo niti izsledili, kljub temu, da jim pri iskanju pomagajo praktično vse policije po svetu.

Tiralica, mednarodna tiralica, nalog in tako v pripor

Policija Časarja išče s tiralico, mednarodno tiralico in tudi evropskim nalogom za prijetje in predajo, ki jih je okrožno sodišče v Kopru izdalo nemudoma, ko Časar ni prevzel poziva v zapor niti se ni zglasil na prestajanju kazni. Prav tako je sodišče zanj odredilo pripor, kamor bodo Časarja odpeljal če oziroma takoj, ko ga primejo.

"Njegovo čimprejšnje prijetje je ključnega pomena za pravočasen in ustrezen zaključek kazenske zadeve," dodajajo na policiji.

Septembra izginila tudi družina

V začetku septembra pa so nenadoma izginili tudi Časarjeva žena in otroci. Časarjeva žena Ksenija Sedmak Časar je tik predtem podala odpoved na Komunali Koper, kjer je bila do tedaj zaposlena.

Policija ima sicer še do konca leta 2033 čas, da izsledi, najde in privede Časarja v zapor na Dob.

Komentarjev 9
  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 09:50 03.december 2014.

    ta sodnik naj iz svojega žepa plača ves postopek,saj je kriv a ne.odločal je in zdaj naj mi navaden narod to plačujemo zato ker je kriminalcu verjel.v sloveniji je pisana zakonodaja za tajkune in lopove

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 05:11 03.december 2014.

    to bi mogl v medije pridt..ne pa da se 2-3 dni govori o ravnatelji pa profesorci k sta bla intimna. bi velik več za Slovenijo blo narjenga s tem.

  • 1111 20:21 02.december 2014.

    ...tistega, ki ga je spustil na prostost naj zaprejo, dokler ne najdejo Časarja...sicer pa dobro vedo kje se gospodič skriva...