Slovenija
27 ogledov

Pobegli varnostnik: Tega danes ne bi naredil

Borut Hriberšek PU Ljubljana
Pobegli Sintalov varnostnik Borut Hriberšek, osumljen, da je pred skoraj dvema tednoma iz centralnega trezorja varnostnega koncerna Sintal ukradel 911.000 evrov, se je v četrtek zvečer na območju Šentilja sam predal policistom.

"Preklicujemo naše obvestilo glede iskanja Boruta Hriberška, ki smo vam ga posredovali 9. 4. 2013. Borut Hriberšek se je včeraj, 18.4. 2013 na območju Šentilja sam predal policistom. Odvzeta mu je bila prostost nakar je bil priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Kriminalsitična preiskava še ni zaključena zato kriminalisti in policisti nadaljujejo s svojim delom," so danes zjutraj v sporočilu medijem zapisali pri Policijski Upravi Ljubljana.

Skesan priznal, da je bil v stiski

Policisti nam podrobnosti, ali je varnostnik imel pomočnika, kje se je skrival in koliko denarja je imel pri sebi ob predaji, do konca preiskave ne želijo izdati. Po pisanju Slovenskih novic se je Borut Hriberšek na Šentilju v četrtek ob 17. uri z avtomobilom ustavil kar pri njihovem novinarju in tudi pojasnil, zakaj je storil tatvino. "Za tatvino sem se odločil v hipu. Bil sem v stiski in nujno sem potreboval denar. Bil je pred menoj, kot na pladnju," je za časnik dejal skesani Hriberšek in dodal, da danes tega ne bi več naredil. "Ko sem začel jemati denar, poti nazaj več ni bilo," je razgrnil svojo zgodbo in razkril tudi to, da je uro po tatvini na poti v Avstrijo na Petrolovi bencinski postaji  v kamniški dom nakazal 349 evrov, s čimer je pokril mamin dolg.

Za veliko tatvino mu grozi od enega do osem let zapora.

Komentarjev 7
  • YOLO 11:10 19.april 2013.

    ja škoda care.. mislem da si se rahlo zaj... :/ 600k je baje pobasu btw, sintal jih je prjavu zavarovalnic 900k... to bo še akcija

  • crvit 11:05 19.april 2013.

    Aja tule bo človek dobo 8 let tam pa ko bavčar,zidar,šrot in tovšakova pokradejo celotno Slovenijo pa nič ejejejejeje res prava banana republika najprej take lopove kaznujte ki so pokradli več miljard € drugih besed nem pisasl ker so pregrde

  • Vr6 10:27 19.april 2013.

    Če bo tako kot si napisal,bodo vrjetn spet kocke letele granitne.