Slovenija
27 ogledov

Počakal bo do referenduma

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Golobič po sestanku s Pahorjem napovedal, da bo odstopil dan pred referendumi.

Minister za visoko šolstvo in predsednik Zaresa Gregor Golobič je po današnjem sestanku s premierjem Borutom Pahorjem povedal, da sta se dogovorila, da bo Golobič odstopil dan pred napovedanimi referendumi. Po odstopu se bo vrnil v poslanske klopi.

Iz kabineta predsednika vlade so sporočili, da je Pahor z odločitvijo Golobiča zadovoljen. "Oba sta poudarila odgovornost za politično stabilnost, ki je poleg pokojninske reforme ključnega pomena za zaupanje mednarodnih finančnih trgov v reformno sposobnost Slovenije," so zapisali v sporočilu za javnost.

Premier je včeraj na novinarski konferenci po seji vlade izrazil željo, da bi Golobič počakal vsaj do referenduma o pokojninski reformi, a je prvak Zaresa še zatrdil, da bo odstopil še pred izvedbo bližajočih se referendumov.

Ministrice Zaresa za gospodarstvo, kulturo in javno upravo, Darja Radić, Majda Širca in Irma Pavlinič Krebs, bodo po Golobičevih besedah še naprej delovale, tako da "vladna kriza ne bo sprožena v času, ko mora biti pozornost usmerjena na referendumsko kampanjo".

Noben politični scenarij, ki se ponuja vsak dan znova, ni realen in ga ni moč izpeljati v tem enem mesecu.
Katarina Kresal, LDS

Kresalova ne bo "licitirala"
Katarina Kresal, predsednica LDS, Golobičeve odločitve ne želi komentirati. Dejala je, da LDS ne bo sodelovala v raznih licitacijah o tem, kakšna naj bo usoda te vlade in posameznih ministrov, in poudarila, da se je potrebno do 5. junija povsem posvetiti pokojninski reformi.

"Zato ne želimo in tudi ne bomo sodelovali v raznih licitacijah o tem, kakšna naj bo usoda te vlade ali posameznih ministrov. Vsa ta aktivnost samo ustvarja zmedo in usmerja pozornost proč od pravega problema, kaj je dobro za to državo, in to je pokojninska reforma," je izpostavila Kresalova in dodala, da bo celotna aktivnost LDS v tem mesecu šla v prepričevanje ljudi, naj sprejmejo pokojninsko reformo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.