Slovenija
30 ogledov

"Počakata naj s šampanjci"

(Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
V društvu malih delničarjev so prepričani, da je bila proti Bavčarju in Šrotu namenoma izdana nepopolna obtožnica. Zahtevajo pojasnila od generalne tožilke.

"Boško Šrot in Igor Bavčar naj počakata s šampanjci, saj upanje, da pravna država obstaja, umira zadnje," so se na današnjo novico o zavrnitvi obtožnice proti njima odzvali v Društvu Mali delničarji - skupaj smo močnejši. "Nikakor ne moremo mimo dejstva, da gre v tem primeru morda za namerno vložitev nepopolne obtožnice," pravijo v društvu, ki ga vodi Rajko Stanković, in dodajajo, da bi radi slišali stališče generalne tožilke Barbare Brezigar, "kako je lahko dopustila tako šlamparijo, ki je resnično v posmeh pravni državi".

V društvu sicer poudarjajo, da je vsak nedolžen, dokler se mu ne dokaže nasprotno, a prepričani so, da je indicev, ki v omenjenem primeru dokazujejo nasprotno, dovolj. "Višina denarnih vsot, ki so se obračale, predvsem pa načini rasti in padanja vrednosti finančnih transakcij so najmanj čudni," pišejo in dodajajo: "Upamo si skoraj trditi, da so bile vsaj neskladne s tedaj veljavno zakonodajo."

Zato generalno tožilko sprašujejo, kdo je odgovoren za nestrokovno pripravo obdolžilnega predloga in kdo bi moral po nadzorni funkciji preprečiti vložitev nepopolnega predloga. Zanima jih tudi, ali je tožilstvo nadaljevalo s postopkom "začasne zamrznitve premoženja Boška Šrota in njegove družine", saj "imajo občutek, da se kljub pisnim obljubam, ki so jih prejeli v društvu s tožilstva, v zvezi s tem ni zgodilo nič". Brezigarjevo še sprašujejo, ali bo v primeru zamenjala tožilca in morda odredila notranji nadzor.

Čeferin odziv pričakoval
Aleksander Čeferin, odvetnik Igorja Bavčarja, je odločitev ljubljanskega okrožnega sodišča, da zavrne obtožnico zoper njegovo stranko, pričakoval. "Za obtožnico ni bilo nikakršne podlage. Tožilstvo je sodišče obremenilo s kupom listin brez podlage in sodišče tega na glavni obravnavi nikakor ne bi moglo razčistiti," je za STA povedal Čeferin. Odvetnik še opozarja, da to ne pomeni, da postopka ne bo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.