Slovenija
1821 ogledov

Počasna sobota: zastoji, čakanje in močna neurja na cestah

Prometno-Informacijski center Prometno-informacijski center Spletna stran Prometno-informacijskega centra za državne ceste.
Na Prometno-informacijskem centru so že od ranega jutra opozarjali pred večjimi zastoji, ki vam lahko močno podaljšajo čas potovanja ... Stanje iz ure v uro slabše.

Na cestah so številni zastoji, med njimi pet večjih. "Na podravski avtocesti med priključkom Podlehnik in mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški je sedemkilometrski zastoj. Na dolenjski avtocesti med priključkom Brežice in mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški je zastoj dolg šest kilometrov," opozarjajo na Prometno-informacijskem centru.

Štiri kilometre dolg zastoj je na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji: "Vozniki, namenjeni proti Kranjski Gori, lahko uporabijo že izvoz Jesenice vzhod, Lipce."

Na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji je zastoj dolg kar deset kilometrov, predor proti Sloveniji občasno zapirajo. Na štajerski avtocesti med priključkoma Celje center in Dramlje pa je pred delovno zaporo proti Mariboru zastoj dolg pet kilometrov. 

Zaradi neurja, ki se z območja Julijskih Alp pomika proti jugovzhodu, se je promet dodatno močno upočasnil, pa so v dopoldanskem času opozarjali s Policijske uprave Kranj. Voznike so pozvali, naj ne ustavljajo pod nadvozi na avtocesti Policijska uprava Kranj je voznike pozvala k previdnosti, odgovornosti, uporabi luči in ustavljanju samo na mestih oziroma krajih, kjer je to izrecno dovoljeno. To seveda niso podvozi na avtocesti. 

Prometno-Informacijski center | Avtor: Prometno-informacijski center Prometno-informacijski center

Dolgo čakanje na mejnih prehodih

"Za prehod meje s Hrvaško so na številnih mejnih prehodih daljše čakalne dobe za izstop iz Slovenije, na nekaterih tudi pri vstopu v Slovenijo. Čakale dobe se za vstop in izstop gibljejo med 1 uro in več kot 2 uri," sporočajo s Prometno-informacijskega centra.

Zaradi povečanega prometa iz smeri Avstrije, se bodo čakalne dobe na mejnih prehodih s Hrvaško, tekom dneva po njihovih ocenah še podaljševale: "Predno se odpravite na pot, preverite stanje na cestah in mejnih prehodih."

Na mejnem prehodu Dragonja se za vstop v državo čaka denimo 4 ure, za izhod pa dve uri. Ravno obratno, dve uri za vstop in štiri ure za izstop boste čakali na mejnem prehodu Jelšane, v obe smeri se več kot dve uri čaka ma mejnem prehodu Gruškovje.

Dispečerski center 112 rešilec nujna medicinska pomoč reševalec V Sloveniji Slovenija Bežal pred policijo, doživel tragičen konec

Žal promet upočasnjujejo tudi prometne nesreče, na gorenjski avtocesti je v predoru Ljubno zaradi nesreče zaprt prehitevalni pas proti Ljubljani. Zaradi tega je nastal je zastoj dolg tri kilometre. Na gorenjski avtocesti je promet zaradi nesreče oviran tudi med priključkoma Podtabor in Brezje proti Karavankam.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.