Slovenija
197 ogledov

Počitnice s konji razprodane v pol ure

Otrok in konj Profimedias
Center za šolske in obšolske dejavnosti (CŠOD) je v torek odprl prijave za poletne počitnice v svojih programih. 19 terminov od skupno 59 je že zapolnjenih, že v prve pol ure pa so bili zapolnjeni vsi termini za jahanje.

Za Teden s konji, ki  poteka v domu Škorpijon na Ostrem Vrhu, so letos razpisani trije termini."Teden s konji so v zadnjih letih najbolj popularne počitnice. Letos je razpisanih več terminov kot lani, kljub temu pa so bili vsi trije termini že v prve pol ure zapolnjeni," pojasnjuje Irena Kokalj iz CŠOD. "Gre za zelo dober program, ki ne vključuje le jahanja pač pa tudi skrb za konje, kar je otrokom v veliko veselje."

Prvi pride, prvi melje, ne velja

Teden s konju je zaradi velikega zanimanja edini med počitniškimi programi CŠOD, kjer nima vedno prednosti tisti, ki se prvi prijavi. "Prijave zberemo, nato pa damo prednost tistim, ki še na teh počitnicah niso bili," razlaga Kokaljeva.

159 evrov za teden dni

Teden s konji v Škorpijonu sodi med dražjo ponudbo CŠOD za enotedenske počitnice, zanje je treba odšteti 159 evrov, za vsak teden je 24 prostih mest, v treh tednih se na počitnicah z jahanjem zvrsti torej 72 otrok. Zapolnjena sta tudi termina Poletje z angleščino, raftom in jahanjem v Kobaridu. Cena je nekoliko nižja 145 evrov, skupaj je razpisanih 56 prostih mest. Cene večine počitnic se sicer gibljejo med 100 in 130 evri.

Veliko zanimanje je tudi za programe ob morju, programe učenja angleščine, počitnice z astronomijo, likovni teden, počitnice ob Kolpi in Soči, v Kekčevi deželi in za program iskanje izgubljenega zaklada.

Pomanjkanje kuharjev

Kot pravi direktorica CŠOD Alenka Kovšča, bi kapacitete ponekod omogočale, da razpišejo več prostih mest, vendar jih zaradi kadrovskih težav, ki so posledica varčevanje, ne morejo.

"Pomagamo si sicer s študenti in zunanjimi sodelavci, vendar je kadra premalo. Največji problem je s tehničnim kadrom, kuharji, ki delajo že čez vso leto in imajo čez poletje seveda pravico do dopusta. Nadomestilo za njih najdemo zelo težko," pravi Kovšča.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • endrug 11:15 08.april 2016.

    Zakaj bi morali na otrocih služiti. Za nekatere je tudi ta vsota zelo visoka. In je prav, da omogočijo vsem otrokom lepe počitnice. Ker pa je število omejeno, je težko priti na "Teden s konji v Škorpijonu" več kot enkrat. ...prikaži več Jaz imam z njimi zelo dobre izkušnje. Lahko samo priporočam.

  • alojzr 09:18 08.april 2016.

    Kadar svoje storitve razprodaš v pol ure, veš, da je s ceno nekaj hudo narobe.