Slovenija
6986 ogledov

Na OKS potrdili okužbo z virusom, Kustečeva v samoizolaciji

Na Olimpijskem komiteju Slovenije potrdili eno okužbo z novim koronavirusom.

Na olimpijskem komiteju so potrdili eno okužbo s Covidom-19, poroča novinar Sveta na Kanalu A Miha Orešnik: "Oseba ni bila prisotna na ponedeljkovem dogodku, kjer so bili udeleženci brez mask. Več zaposlenih na OKS je v samoizolaciji, od danes tudi ministrica."

Na OKS pojasnjujejo, da so v izolacijo poslali še sedem zaposlenih, ostali od danes delajo od doma. OKS zatrjuje, da nihče od njihovih uslužbencev, ki so zdaj v izolaciji, ni bil v stiku s tistimi sodelavci, ki so bili na večerji in to brez obveznih zaščitnih mask.

Predsednik SMC Zdravko Počivalšek je ob robu obiska v Šoštanju v izjavi za medije dejal, da bo treba počakati na vse informacije o ponedeljkovi prireditvi OKS, na kateri šolska ministrica Simona Kustec ni nosila zaščitne maske. Ministrica bo, če je naredila kaj narobe, nosila svoj del odgovornosti, je dodal. Stanje v SMC pa je ocenil kot stabilno.

Organizator ponedeljkove dobrodelne prireditve Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) je po Počivalškovih besedah zagotovil, da je imel vse usklajeno z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje. "Če je storjena napaka, jo je treba priznati. Treba se je odgovorno obnašati do teh zadev," je poudaril. Po njegovih besedah velja počakati na vse informacije o dogodku in šele nato sprejeti odločitev.

"Verjamem, da bomo dobili vse informacije, ki so potrebne, da vemo, kaj se je v resnici dogajalo, in da tudi na osnovi tega sprejmemo odločitve. Organizator je odgovoren za izvedbo prireditve, ministrica pa bo, če je naredila kaj narobe, nosila svoj del odgovornosti," je Počivalšek dejal o morebitni odgovornosti ministrice za izobraževanje, znanost in šport Kustečeve, ki prihaja iz vrst SMC.

Počivalšek pa je ob robu današnjega obiska v Šoštanju, kjer se je v vlogi gospodarskega ministra pogovarjal o prestrukturiranju premogovniških območij, komentiral tudi razmere v SMC. "Naša situacija v SMC je stabilna, mi smo stabilen člen vlade," je zagotovil in spomnil, da se SMC pripravlja na programski kongres.

"Na njem bomo naredili vse, kar smo si zastavili za nalogo in to stranko bomo skupaj z vlado pripeljali do rednih volitev. Če pa ima kdo kakšne druge želje, bo pa moral to narediti na drugačen način. Seveda bodo odločitve o tem, kaj bomo mi počeli, sprejemali člani SMC, ne pa uredniki v nekaterih medijih," je še dodal v izjavi za medije.

Komentarjev 5
  • ana19 21:50 23.september 2020.

    Počivalšek zapri , da ne bomo bruhali🤮

  • sam1 20:44 23.september 2020.

    A nadomestilo bo 100 % ?????

  • Fulmmer 20:32 23.september 2020.

    A zdej bo pa še doma ležala?