Slovenija
1489 ogledov

Počivalšek dal košarico Damijanu: "SMC ni naprodaj"

Zdravko Počivalšek Tamino Petelinšek/STA
Predsednik SMC je zavrnil ponudbo.

"SMC je stranka dialoga in povezovanja"

Predsednik SMC Zdravko Počivalšek in Jože P. Damijan, predstavnik t. i. koalicije ustavnega loka, sta se po navedbah stranke SMC danes srečala in pogovarjala o delovanje vlade in njenem odzivanju na trenutno zdravstveno in ekonomsko krizo.

"Počivalšek je uvodoma predstavil zgodovino SMC in poudaril, da so bili korekten partner v koaliciji Marjana Šarca in da nadaljujejo izvajanje svojega programa v sedanji vladi. Pri tem je izpostavil, da je SMC stranka dialoga in povezovanja, ki želi presegati obstoječi razkol v slovenski politiki in družbi," so potek sestanka opisali v stranki.

Vodstvo stranke je po Počivalškovih besedah enotno

Počivalšek naj bi se Damijanu zahvalil za ponudbo, a jo zavrnil, saj da "nikakor ne želi, da bi gojili iluzije in pričakovali izstop stranke iz sedanje vlade, saj se ta operativno in učinkovito sooča z največjim izzivom našega časa".

Po navedbah stranke naj bi Počivalšek dodal tudi, da "SMC ni na prodaj in da je vodstvo stranke v tej odločitvi enotno". Odločitev je po njihovih besedah dokončna, Damijan naj bi jo sprejel. 

Gospodarski minister naj bi še dodal, da si "tudi v prihodnje želi iskrene kritike delovanja vlade, še posebej pa konkretnih vsebinskih sugestij za sedmi paket ukrepov, ki ga bo vlada začela pripravljati že prihodnji teden".

Karl Erjavec Slovenija Slovenija Erjavec na pogovorih z Janšo in Damijanom

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 19
  • Avatar Leon
    Leon 09:25 15.november 2020.

    Glavni krivec za vzpon kozjanskeg rukla je nesposobni Cmerko !

  • Janez 07:35 15.november 2020.

    Počivalšek ve da SMC ne obstoja več in da na naslednji volitvah nima nobenih možnosti razen morda zapor zaradi korupcije. Bolj varnega se čuti pod JJ, ki mu ščiti hrbet pri njegovih koruptivnih nabavah!

  • Ender3 15:38 13.november 2020.

    Zdravc, ko bo politična kriza mimo, bo Damjan še vedno priznan ekonomist, ti pa ostal aferaški bedemaister s škodljivo politično preteklostjo.