Slovenija
6575 ogledov

Počivalškov odziv na odhod stranke DeSUS: "Razvila se je psihološka kriza!"

Zdravko Počivalšek Anže Malovrh/STA
Minister za gospodarstvo in predsednik SMC Zdravko Počivalšek se je odzval na odločitev stranke DeSUS, da izstopijo iz koalicije.

"Stranka modernega centra je v vlado vstopila zaradi izvajanja svojega programa in s tem vidikom sodelovanja smo zelo zadovoljni.
Res je, da nas nervirajo nekatere poteze glavne stranke koalicije, a kljub temu pri našem stališču prevlada dejstvo, da ni čas za rušenje, ampak za sodelovanje,"
je v prvi izjavi po tem, ko je Karel Erjavec sporočil, da stranka DeSUS zapušča koalicijo. 

"Smo sredi zdravstvene in ekonomske krize, ki se je razvila v psihološko krizo. To sedaj od nas zahteva skupen razmislek o spremembi same strategije zajezitve epidemije. Sedaj je čas za operativno in vsebinsko politiko, ne pa za rušenje in ideološki boj. Zato podpiram nadaljevanje izvajanja koalicijske pogodbe in obvladovanja krize. To bom zagovarjal na organih stranke in v pogovoru s poslansko
skupino,"
je napovedal. 

"Dovolj je bilo igric, še bolj organizirano moramo zagristi v delo, da rešimo zdravstveno situacijo in začnemo z gospodarskim okrevanjem."

Šarec pozdravil odločitev DeSUS

"Zgodilo se je tisto, kar je Karl Erjavec že napovedal - stranka DeSUS odhaja iz koalicije. S tem je tudi pokazala pot stranki SMC, za nadaljnje dogodke pa bo treba počakati," pa je v izjavi za javnost povedal predsednik LMŠ Marjan Šarec. 

"Kar se tiče nas – strank koalicije KUL, so zadeve jasne. Mi smo med seboj usklajeni in čakamo manjkajoče glasove. Kar se tiče stranke LMŠ bi bilo najboljše, da je konstruktivna nezaupnica vložena čim prej, še pred prazniki," je dodal.

dezurni@zurnal24.si
 

Komentarjev 18
  • peter12 17:34 17.december 2020.

    Če pogledamo to z realne plati, je zadeva lahko samo pozitivna: na naslednjih volitvah bo sigurno ena stranka manj v parlamentu, ljigavi Karli in Desus bodo lahko zbirali miloščino na Tromostovju za svojo plačo...

  • glocokdo 17:31 17.december 2020.

    www︎.︎Vytran︆.︆net - odličen projekt za odrrasle, ki želijo najti partnerja za sseks

  • Marcelko 17:30 17.december 2020.

    AQja, psihološka kriza? Res je. Si morda pomislil na ves vaš teror rnad narodom? Pa na 400€ kazni za rogličke in masko pod nosom itd? Marš banda fašistična na gnojišče.