Slovenija
2213 ogledov

Počivalšek se posipava s pepelom

Zdravko Počivalšek Anže Petkovšek Novinarska konferenca predsednika vlade Janeza Janše in podpredsednikov Zdravka Počivalška in Mateja Tonina, Brdo pri Kranju.
Minister Zdravko Počivalšek je včeraj na vse pretege branil sporen sestanek v gostilni v Ormožu, danes stopa korak nazaj.

V Sloveniji močno odmeva petkov sestanek gospodarskega ministra Zdravka Počivalška s predstavniki politike in gospodarstva v gostilni v Ormožu. Med drugim primer obravnava tudi zdravstveni inšpektorat, ki je prejel več prijav glede petkovega srečanja.

Včeraj se je med drugim na poročanja glede spornega sestanka odzvala tudi poslanka SMC Mojca Žnidarič, ki je povedala, da je Počivalškov obisk organizirala ona, po tistem, ko je bil zaradi epidemije že dvakrat preložen, lokacija poslovnega sestanka pa da je bila dogovorjena že septembra. V gostilno so pred obiskom poklicali tudi kuharja. 

Počivalšek se je včeraj branil ... 

Z dolgim zapisom na Facebooku se je včeraj odzval tudi minister Počivalšek in zatrdil, da navedbe, da so posebej zanj odprli gostilno in kuhinjo, ne držijo. Zatrdil je, da je gostišče sicer zaradi ukrepov res zaprto za potrošnike, a da ta prepoved ne velja za izvajanje B2B poslovne dejavnosti. 

Bolj burno se je se je odzval na Twitterju. Na očitke poslanca LMŠ Braneta Golubovića, da vlada "s svojimi ravnanji in dejanji, s svojo aroganco in napuhom" sporoča, da pravila, ki jih sami sprejemajo, za njih ne veljajo ter da so nedotakljivi, je Počivalšek odvrnil, da opozicijske pozive k odstopu šteje za del politične folklore in ne za resne želje. "Saj verjetno ne bi radi izgubili še glas tistega nadomestnega poslanca, ki so ga kupili pred časom," je še pikro dodal.

... danes pa stopil korak nazaj 

Danes je Počivalšek na Facebooku objavil opravičilo: "Zaradi obiska Taverne se opravičujem celotni slovenski javnosti, še posebej pa gostincem. Čeprav je bil sestanek zakonit, utemeljen in zelo koristen, je bilo to v teh težkih časih tudi nepremišljena poteza." 

Dodal je, da ko je sprejel povabilo na sestanek, ni pomislil da bi s tem lahko dodajal soli na rano tistim, ki jih je epidemija zelo prizadela. 

Opravičilo **** Zaradi obiska Taverne se opravičujem celotni slovenski javnosti, še posebej pa gostincem. Čeprav je bil...

Posted by Zdravko Počivalšek on Wednesday, February 10, 2021

"Razumem ogorčenje tistih, ki so že mesece zaprti in mojo potezo dojemajo kot nesprejemljiv privilegij. To nikakor ni moj namen in zato sprejemam kritike na moj račun. Še posebej, ker sem s tem razburil gostinski in turistični sektor, za katerega se zelo zavzemam kot gospodarski minister. Posebej se opravičujem gostiteljem, ki so naredili vse prav in so sedaj vpleteni v to afero. Z ničemer si ne zaslužijo pritiskov in negativne kampanje, ki jo trpijo te dni."

Počivalšek je v celoti prevzel odgovornost nase in pri tem dodal, da upa, da si bo z delom sčasom povrnil zaupanje in podporo tistih gostincev, ki so te dni jezni nanj. 

Zdravko Počivalšek Potrjeno Slovenija Inšpektorat preiskuje Počivalškovo sestankovanje v gostilni

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 20
  • arhimed 12:05 11.februar 2021.

    Aroganca in cinizam, zakonit način vladanja. Samo zato ste na oblasti ker je levica nesposobna. Volivci imamo na izbiro; nesposobne ali pokvarjene in arogantne. Kje so vaše meje pokvarjenosti?

  • Francisscos 14:18 10.februar 2021.

    Zdravko je zagrabil oblast. Vzorec vladanja termam na Olimju je prenesel na državo, tako kot je ta isti vzorec prinesel iz kmetije in ga uporablja še danes. In zdaj se opravičuje tistim, ki jih ima za živali v svojem hlevu?

  • Avatar Leon
    Leon 13:16 10.februar 2021.

    Počivalšek je mislil, da je tako kot na Brdu ,kjer lahko počno vse kar je navadnim državljanom prepovedano !