Slovenija
34142 ogledov

Počivalška zapustila desna roka

Zdravko Počivalšek Anže Petkovšek Zdravko Počivalšek na tiskovni konferenci o dogajanju v zvezi z novim koronavirusom.
Pravi, da se o odhodu nista osebno pogovorila, Počivalška je o odhodu obvestila preko sms sporočila.

Po odhodu državnega sekretarja Aleša Cantaruttija krog najtsnejših sodelavcev gospodarskega ministra Zdravka Počivalška zapušča še Eva Štravs Podlogar. Kot poroča Delo, bo septembra prevzela vodenje razvojne agencije Zgornja Gorenjska, ki združuje sedem občin regije. Na novo delovno mesto je bila izbrana prejšnji teden.

Štravs Podlogarjeva je sicer članica SD, v prejšnjem sklicu vlade je opravljala delo državne sekretarke. Po nastopu vlade Janeza Janše v novem razmerju političnih sil desnosredinske koalicije – kot članica SD – seveda ni mogla več zasedati položaja drugega človeka ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. Počivalškove pobude za vstop v SMC pa po informacijah Dela ni sprejela.

Ob slovesu naj bi poudarila, da ju je s Počivalškom povezovala le stroka. 

Minister ob tem napoveduje, da bosta tudi v njeni novi službi še naprej sodelovala. Kot spomni Delo, se je Počivalšek zanjo dvakrat osebno zavzel. Prvič, ko jo niso potrdili kot primerno kandidatko za vodenje direktorata za turizem in internacionalizacijo, drugič pa, ko so se po volitvah leta 2018 delila mesta državni sekretarjev. Počivalšek naj bi se takrat uprl lastni stranki in na koncu uspel. 

Zdravko Počivalšek Slovenija Zdravko Počivalšek: "Tu ne gre za nobene leve in desne. Samo evri so"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • ivan79 13:44 23.julij 2020.

    Podlasica. Gada na prsih si je gojil. Ta koza je zasrala celo turistično politiko Bleda, ko je bila tam ena funkcionarka. Naredila dobesedno nič. Samo denar je vlekla. Še obvoznice ni uspela urediti. In potem ta sekret od babe pristane ...prikaži več na ministrstvu in s svojim leporečjem zaslužila še nadaljnje milijone. In zdaj si je našla sanjsko službo zraven dAmpak seveda slepi Slovenci tega ne bodo nikoli opazili. In koliko je takšnih. Ampak na demonstracije pa zaradi nastajajočega fašizma. Bolni Slovenci.

  • Avatar ovca
    ovca 10:31 23.julij 2020.

    Očitno ni hotela sodelovati pri naslednji kraji - ponovna nabava zaščitnih mask in druge opreme :)

  • bogdan76 10:06 23.julij 2020.

    Makaj desna roka ali sega drži Gale taje važen frulico igra.