Slovenija
15 ogledov

Pod Krvavcem oporečna voda

Vodo je treba do preklica prekuhavati. Žurnal24 main
Nedavni nalivi so povzročili kalnost vode v krvavškem vodovodu. Prebivalci morajo vodo prekuhavati.

Močni nalivi konec minulega tedna in v ponedeljek so v krvavškem vodovodu povzročili kalnost vode, zato morajo občani Cerkelj, Šenčurja in severnega dela Kranja vodo prekuhavati, nekaj časa pa je bila oskrba z vodo celo ustavljena.

Delavcem Komunale Kranj motnosti vode, ki je tudi rjavkasta, še ni uspelo odpraviti. Voda je zaradi podora v Lukenskem grabnu na Krvavcu kalna že od sobote, krvavški vodovod pa poleg omenjenih občin oskrbuje še Komendo, Vodice in Mengeš.  Roman Udir, vodja poslovne enote Vodovod v Komunali Kranj, je povedal, da bodo danes na območju Kranja vzeli vzorce in verjetno preklicali ukrep prekuhavanja vode, v občinah Cerklje in Šenčur pa naj bi to storili v naslednjih dneh.

Na lastne vodne vire
Udir je povedal še, da so v občinah Vodice, Mengeš in Komenda tovrstne težave pred časom že rešili s priključitvijo vodovodnega omrežja na lastne vodne vire, kar bi morale storiti tudi druge občine, saj je ob slabem vremenu voda iz krvavškega vodovoda večkrat na leto kalna. Cerkljanski župan Franc Čebulj je poudaril, da bi ministrstvo za okolje in prostor moralo sanirati Lukenski graben, vendar tega doslej še ni storilo, saj zemlja ob večjem deževju pogosto onesnažuje vodno zajetje.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.