Slovenija
0 ogledov

Podaljšan rok za posredovanje podatkov

bloki1 Žurnal24 main
Kljub koncu popisa nepremičnin lahko njihovi lastniki podatke o stavbah, ki še niso bile popisane, sporočijo do 21. decembra, ne da bi bili kaznovani.

Direktor geodetske uprave Republike Slovenije Aleš Seliškar je na novinarski konferenci dejal, da lahko lastniki nepremičnin podatke o obstoječih stavbah in delih stavb, ki iz različnih razlogov niso bili popisani, to storijo do 21. decembra in ne bodo kaznovani. Državni sekretar na ministrstvu za javno upravo Roman Rep je dejal, da sta se uprava in ministrstvo za to odločila na osnovi številnih prošenj oziroma pritožb občanov, ki so se pojavile v zadnjem času. "Tisti, do katerih popisovalci nepremičnin niso prišli, lahko to v naslednjih dneh sporočijo geodetski upravi, ki bo poskrbela, da se bodo dogovorili za datum obiska in končali popis," je poudaril Rep.

Težave v Ljubljani, Mariboru in Kopru

Aleš Šeliškar  © BOBO

 
Seliškar je ob tem pojasnil, da se je največ primerov tega, da lastniki niso prejeli obvestila o popisu nepremičnin, pojavilo v Ljubljani, Mariboru in Kopru, deloma še v Novi Gorici in v Sežani. Ob tem je zagotovil, da je geodetska uprava za popis uporabila vse razpoložljive podatke, vendar do vseh lastnikov, zlasti na primer garaž ali počitniških hiš, niso mogli priti.

Nepopisanih le še 7,8 odstotka stavb
Sicer pa je bilo do sedmega septembra, ko se je iztekel rok za samopopis, bilo popisanih 1,702.814 stavb od 1,7 milijona delov stavb. Nepopisanih je tako še 7,8 odstotka nepremičnin.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.