Slovenija
9 ogledov

Podarim dobim nazaj športu?

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Še isti dan, ko je bila objavljena novica o prodaji petine Športne loterije, je že znan prvi ponudnik.

"Fundacija za šport bo ponudbo za nakup deleža v Športni loteriji zagotovo oddala," je potrdil njen direktor Drago Balent. "To je v našem strateškem načrtu in je tudi v strateškem interesu za razvoj slovenskega športa," je pojasnil in dodal, da bodo k sodelovanju povabili tudi Fundacijo za financiranje humanitarnih in invalidskih organizacij. Obe fundaciji sta namreč prejemnika koncesij od iger na srečo.

 

Naprodaj petina

Naprodaj je petina Športne loterije, ki se je razvila iz akcije Podarim dobim. Prodajalca sta družbi Maksima Invest in Fidina, ki do 20. avgusta zbirata ponudbe, želita pa vsaj 3,3 milijona evrov. Denar potrebujejo za poplačilo kratkoročnih posojil, odpiranje ponudb bo tajno, o izboru pa se bodo odločili do konca novembra.

 

Bwin najbrž odpade

Kandidat za nakup bi bil po oceni poznavalcev lahko tudi tuji stavniški velikan bwin, vendar mu ministrstvo za finance najbrž ne bi izdalo soglasja za pridobitev deleža. V predlogu strategije iger na srečo je namreč predvideno, da v dveh loterijah ne bi imeli zasebnega kapitala. Zdaj je Loterija Slovenije v lasti države, v Športni loteriji pa so imeli zasebniki (NFD Holding in prodajalca deleža, ki so po oceni nekaterih celo povezane osebe) kar 37 odstotkov, po oceni nekaterih pa je šlo celo za povezane osebe.

 

Največji lastniki Športne loterije so Olimpijski komite Slovenije (20 odstotkov), Pošta Slovenije (20 odstotkov) in po izvedbi sklepa za ponovni odkup desetine delnic Smučarska zveza Slovenije (20 odstotkov).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.