Slovenija
56813 ogledov

Podatki: Neprijetno presenečenje, kaj to pomeni?

Omikron cepljenje testiranje Profimedia
Število izdanih TAN kod je z dnem, ko je v veljavo stopilo, da so okužbe potrjene tudi s hitrimi antigenskimi testi, močno poskočilo.

Od 1. februarja je v veljavi nov protokol, ki v statistiko pozitivnih šteje tudi tiste, ki so bili pozitivni na testiranju s hitrimi antigenskimi testi. Včeraj je bilo tako izdanih 16.252 TAN kod, kar je še enkrat več kot dan pred tem. Gre za najvišje število izdanih TAN kod doslej. Padel je tudi rekord potrjenih okužb, saj je teh več kot 23 tisoč, kar je pet tisoč več od zadnjega rekorda. 

Testiranje s testi PCR je po novem predvideno le, če tako presodi zdravnik. Praviloma naj bi na  test PCR morali kronični bolniki, nosečnice, imunokompromitirani pacienti in otroci. 

Veljavnost potrdila po pozitivnem hitrem antigenskem testu je enaka kot po pozitivnem testu PCR, a potrdilo po testu HAT velja samo v Sloveniji. 

Spremenila so se tudi pravila, ko gre za veljavnost covid potrdil. Več o tem v članku V torek morda ne boste smeli v trgovino.

Vozniško dovoljenje Odgovor Avto Hitreje do vozniške. Bomo darilo dobili pred volitvami?

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 8
  • alexander6 09:56 02.februar 2022.

    Na sledilniku piše 136,7% pozitivnih. Ha,ha,ha!

  • pravičnik77 09:36 02.februar 2022.

    Janez spet rabi visoke številke. Kdo normalen tem številkam sploh še verjame .. Jaz že vsaj eno leto ne... plandemija na delu...

  • andrej85 09:31 02.februar 2022.

    Vi pa res ne razumete, da ko se spremeni sistem, da se pojavi preskok zaradi razlik v metodologiji. In tega posledično potem na zapišete tako. To je način, ki ga uporabijo pisunčki. Resni novinarji razložijo zadeve.