Slovenija
165 ogledov

“Podbevšek naj odstopi”

Gorazd Podbevšek Finance
Hit. Prvi nadzornik očitke, da je zlorabil položaj v korist družbe Alea Iacta, zavrača.

“Moja žena ni imela s tem projektom popolnoma nič in o njem ni bila niti obveščena, jaz pa še manj. Za projekt sva izvedela iz medijev.” Tako Gorazd Podbevšek, predsednik nadzornega sveta Hita, odgovarja na očitek novogoriškega župana Mateja Arčona, da je v navzkrižju interesov in da obstaja sum, da je zlorabil notranje informacije o delu in poslovanju Hita za zasebne interese.

Tudi na protikorupcijsko
Podbevškova žena Romana Podbevšek je bila namreč, kot smo poročali, do pred kratkim direktorica ljubljanske družbe Alea Iacta, ki na nekdanjem mejnem prehodu Vrtojba načrtuje igralniški projekt, konkurenčen družbi Hit, v kateri je Podbevšek prvi nadzornik. Arčon je zato Podbevška pozval k odstopu, sicer bo predlagal njegovo razrešitev. Predlagal je tudi, naj primer razišče Komisija za preprečevanje korupcije.

Proti podelitvi koncesije
Podbevšek pojasnjuje, da je njegova žena odstop z mesta direktorice Alee Iacte načrtovala že prej in da so lastniki njen odstop očitno izkoristili za to, da so projekt prenesli na družbo Alea Iacta, ki prej z njim ni imela ničesar. Nosilec projekta naj bi bila namreč Kolosejeva družba Priori.

Podbevšek dodaja, da kot prvi nadzornik Hita nasprotuje podelitvi koncesije družbi Alea Iacta in pri tem računa, da je ministrstvo za finance ne bo podelilo, saj bi s tem ravnalo v nasprotju z lastno strategijo. Poleg tega je država solastnica Hita. Kritičen je tudi do šempetrskih svetnikov in župana, ki so, čeprav je občina solastnica Hita, Alei Iacti dali prehodno soglasje za igralniško dejavnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.