Slovenija
5 ogledov

Podiralo drevesa, nosilo vodo, gorelo

Podrto drevo Bralec Rok
Nekaterim slovenskim gasilcem je noč prinesla kar nekaj klicev na pomoč. Težave predvsem na Obali, Pomurju in Posavju.

Ob 22.50 je v Jagodju v Izoli sunek vetra podrl drevo na cestišče. Posredovali so poklicni gasilci iz Kopra, ki so drevo razžagali in sprostili promet, delavci komunalnega podjetja pa so odstranili ostanke.

Ob 4.04 se je med naseljema Šalamenci in Poznanovci v občini Puconci podrlo drevo čez cesto. Delavci Komunalnega podjetja Püngrad so drevo odstranili, na delu so bili tudi gasilci.

Ob 5.22 je zaradi naliva in vetra v kraju Gunte, občina Krško, na cesto zdrselo drevo, ki je oviralo promet. Drevo je uspel delno umakniti že udeleženec v prometu, delavec CGP Novo mesto pa je oviro dokončno odstranil in počistil cestišče. Tudi njim so pomagali gasilci.

Gasili grmičevje in travo

Ob 20.22 je pri naselju Vale, občina Komen, zagorelo grmičevje in trava. Požar na površini okoli 500 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Komen in ZGRS Sežana.

Črpanje vode

Težave z nanosi meteorne vode so imeli sinoči in zjutraj  na Vrhniki, v Miklavžu na Dravskem polju, Borovcih in v Spodnjih Hočah.

PREBERITE ŠE:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.