Slovenija
31 ogledov

Podizvajalci napovedujejo zaporo

Fotografija je simbolična. (Foto: BOBO) Žurnal24 main
Podizvajalci so v okviru Društva podizvajalcev vložili vlogo za zaporo pomurske avtoceste, ki naj bi jo izvedli 13. junija.

Podizvajalci bodo 13. junija izvedli dvourni protestni shod na območju avtocestnega priključka Lenart. "V sklopu protestnega shoda, ki je posledica neplačil za opravljena dela na pomurski avtocesti, se bo izvedla popolna zapora za tranzitni promet na relaciji med avtocestnima priključkoma Vučja vas in Lenart. Protestni shod se bo izvajal na zaprtem delu vozišča – območje za avtocestnim priključkom Lenart, na voznih pasovih v smeri Lendava," napoveduje Mirko Požar.

 

Po preklicu vloge za zaporo ceste s strani vodstva GZS, smo podizvajalci danes ponovno vložili vlogo, tokrat v okviru Društva podizvajalcev, saj svojih interesov žal ne moremo uresničevati preko GZS.
Društvo podizvajalcev

Društvo podizvajalcev je izdelalo vso ustrezno dokumentacijo in vložilo vse prijave v skladu z zakonodajo. Promet naj bi sicer v času zapore potekal urejeno in tekoče, napovedujejo. "Podizvajalci se v celoti zavedamo svoje odgovornosti, zato smo zaporo organizirali strokovno, tako da gospodarstvu ne bi bila povzročena dodatna škoda, saj se za korektnost poslovanja in ureditve gospodarskih razmer v RS tudi vseskozi zavzemamo," so še sporočili podizvajalci.

 

Vodstvo GZS je prejšnji teden preklicalo vlogo za izdajo dovoljenja za zaporo omenjenega odseka, ker je bila napisana pod celostno podobo GZS in z njenim žigom, a se je izkazalo, da je vlogo v imenu Združenja izvajalcev zaključnih del v gradbeništvu Slovenije pri GZS podpisal Požar. V skladu s pravili GZS pa bi takšno vlogo lahko podpisal le njen predsednik ali oseba po njegovem pooblastilu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.