Slovenija
31 ogledov

"Podjetje si mora samo zaslužiti"

1/12
Žurnal24 main
Denarja za plače delavcev Tovarne vozil Maribor (TVM) Viator & Vektor nima. Na sestanku je Zdenko Pavček predstavnikom sindikata dejal, da si mora podjetje denar "samo zaslužiti".

Razočaranje delavcev je veliko, nam je po sestanku povedal Branko Medik, sekretar Sindikata kovinske in elektro industrije (Skei) za Štajersko. Konkretnih odgovorov na vprašanja niso dobili. "V ponedeljek bomo dobili odgovor. Rekli so, da bodo to posredovali v pisni obliki," pojasnjuje Medik. Zdenko Pavček je delavcem povedal, da denarja za njihove plače ni. "Govori (Pavček, op. p.) o tem, da si mora podjetje samo zaslužiti. Podjetje bi rado delalo, pa nima surovin. Te izjave so tako nore, da človek ne more verjeti, da je to možno." 

Podjetje delavcem dolguje preostanek novembrske plače in preostanek regresa za letni dopust za leto 2010. Med stavkovnimi zahtevami so še izplačilo jubilejnih nagrad, šolnin, odpravnin že odpuščenim delavcem in bodočim upokojencem, ki bi morale biti izplačane do konca prejšnjega leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.