Slovenija
116 ogledov

Podjetnik z odškodninsko tožbo nad Popoviča

primorska 22.12.2010, koper, boris popovic, foto barbara milavec primorska 22.12.2010, koper, boris popovic, foto barbara milavec
Piranski podjetnik Vejsil Hot je koprskega župana Borisa Popoviča odškodninsko tožil in kazensko ovadil zaradi besed, ki jih je Popovič izrekel v predvolilni kampanji. Odškodninska tožba je težka 15 tisočakov.

Kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja razžalitve in kaznivega dejanja žaljive obdolžitve je preko odvetnice Nine Zidar Klemenčič podjetnik Vejsil Hot proti Borisu Popoviču vložil v Ljubljani, odškodninsko tožbo pa na koprsko okrajno sodišče. Zahtevajo tudi opravičilo in umik vseh izjav, ki jih je Popovič izrekel o Vejsilu Hotu, navajajo Primorskem novice.

Kot so spomnili, je koprski župan na televizijskih soočenjih županskih kandidatov izrekel hude obtožbe na račun Hota. Med drugim ga je, povezal z mafijo in ga obtožil, da je odgovoren za dva umora, ki ju koprski policisti že dolga leta neuspešno preiskujejo in krivca še niso našli. Gre za umor odvetnika Milka Mlakarja in gospodarstvenika Radivoja Bednarika.

V Primorskih novicah so še spomnili, da je Popovič obtožbe glede Hota izrekel po domnevnem incidentu po soočenju županskih kandidatov v Portorožu. Tedaj je Popovič na pomoč poklical policiste, saj naj bi se zbal za svojo varnost, ker naj bi ga Hot in njegovi spremljevalci ob odhodu s soočenja poskušali napasti. Hot sicer te navedbe zanika, policija, ki obravnava dogodek, pa z delom še ni zaključila.

Popovič ima na različnih sodiščih odprtih že več postopkov zaradi žaljivih obdolžitev in razžalitev, v nekaj primerih pa je bil zaradi tega tudi pravnomočno obsojen in so mu bile izrečene pogojne kazni. Trenutno je v preizkusni dobi zaradi razžalitve nekdanjega kriminalista Ljuba Volmuta. Teoretično bi se pogojna obsodba lahko spremenila tudi v zaporno kazen, ker Popovič nadaljuje z enakim ravnanjem, navajajo v Primorskih novicah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.