Slovenija
31 ogledov

Podpis je bil napaka

Tomislav Klokočovnik je s podpisom dovoljenja za opravljanje popoldanske detekti Žurnal24 main
Kosova komisija. Izolski župan šefu občinskih redarjev ne bi smel dovoliti opravljanja detektivske dejavnosti.

Ravnanje župana, ki javnemu uslužbencu, ki ima dostop do informacij, ki niso javno dostopne, ne prepove opravljanja detektivske dejavnosti, predstavlja kršitev dolžnega ravnanja. Javnemu uslužbencu namreč omogoča pridobitev pričakovane koristi, kar ustreza zakonski definiciji korupcije. Tako je protikorupcijska komisija presodila primer Almina Huremovića, zdaj sicer že nekdanjega šefa izolskega občinskega inšpektorata.

Vsekakor bomo preverili pravne možnosti, da Huremoviću dovoljenje za opravljanje detektivske dejavnosti odvzamemo.
Tomislav Klokočovnik

Kot smo razkrili konec marca, si je namreč Huremović ob funkciji šefa redarjev omislil še popoldansko dejavnost detektivskega sledenja. Svojo detektivsko dejavnost je registriral junija lani, licence detektivske zbornice še ni imel, prav tako pa tudi še ne dovoljenja svojega predstojnika, župana Tomislava Klokočovnika.

“Pa saj zato smo ga odstranili z mesta predstojnika inšpektorata. Na svoji funkciji pa tudi ni bil uspešen, bil je neučinkovit in kar naprej na bolniški, pa je mlad,” komentira izolski župan, ki smo ga z mnenjem protikorupcijske komisije presenetili na službeni poti v Nemčiji. “Vsekakor bomo preverili pravne možnosti, da mu dovoljenje, ki sem mu ga podpisal, odvzamemo,” napoveduje.

Soglasje izdano septembra
Spomnimo: soglasje za opravljanje popoldanske detektivske dejavnosti Almina Huremovića je župan izdal 4. septembra lani. Soglasje velja pod pogojem, da javni uslužbenec ne opravlja detektivske dejavnosti na območju Občine Izola, prav tako pa so mu prepovedali, da bi opravljal delo detektiva za in na račun občine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.