Slovenija
0 ogledov

Podpisan sporazum o prodaji Telekoma

biznis 01.04.2008 Telekom stavba, Bavarski dvor, Ljubljana, foto: Bostjan Tacol Boštjan Tacol
Slovenska odškodninska družba (Sod) je v četrtek v svojem imenu in v imenu države s Kapitalsko družbo (Kad), Pozavarovalnico Sava in Zavarovalnico Triglav podpisala sporazum o skupnem nastopu pri prodaji 72,75 odstotka delnic Telekoma Slovenije.

Država, Sod, Kad, Pozavarovalnica Sava in Zavarovalnica Triglav imajo v lasti 4.754.523 delnic družbe Telekom Slovenije, kar predstavlja 72,75 odstotka osnovnega kapitala te družbe.

Poleg tega sporazuma je več drugih delničarjev Telekoma Slovenije s posrednim ali neposrednim lastništvom države s Sodom podpisalo pisma o nameri, s katerimi so izkazali namero, da prodajo svoje delnice kupcu, ki ga bo v postopku skupne prodaje izbral Sod.

Tako bodo potencialni investitorji predvidoma lahko pridobili delnice, ki predstavljajo več kot 75-odstotni delež osnovnega kapitala Telekoma Slovenije.

Povabili bodo finančne svetovalce

Podpisnice sporazuma bodo postopek skupne prodaje izvedle ob sodelovanju finančnega svetovalca. Postopek izbora finančnega svetovalca ter tudi celoten prodajni postopek vodi in koordinira Sod.

Povabilo za izbor finančnega svetovalca bo Sod danes poslal 15 pomembnejšim mednarodnim finančnim institucijam. Rok za oddajo ponudb je druga polovica septembra letos, postopek izbora pa bo predvidoma zaključen v začetku oktobra.

"Sod si bo prizadeval, da bodo privatizacijski postopki potekali odgovorno in transparentno, saj je to pomembno za zaupanje državljanov in vseh deležnikov družbe v tem procesu. Prav tako bo izpeljal postopek čimbolj strokovno in z maksimizacijo kupnine ter ostalih pomembnih elementov, ki bodo omogočili ohranitev in dolgoročni razvoj družbe Telekom Slovenije," so zapisali na Sodu.

Komentarjev 1
  • ennanova 15:11 31.avgust 2013.

    Slabše gre le še CipruNovica, ki to sploh ni, je, da se BDP v Sloveniji še naprej zmanjšuje. Logično je, da se zmanjšuje, in še se bo, saj krčenje vsega še nikoli ni ničesar rešilo, še nikoli ni spodbujalo ...prikaži več ljudi k …http://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/1141-slabse-gre-le-se-cipru