Slovenija
3 ogledov

Podpora še naprej pada

Žerjav je za oddajo Svet dejal, da bodo podpise za referendum prispevali tudi po Žurnal24 main
Javnomnenjska raziskava kaže, da podpora vladi in parlamentu iz meseca v mesec pada.

Oceno negativno in zelo negativno je vladi dalo 81,1 odstotka anketirancev. Na lestvici od 1 do 5 je tako vlada prejela oceno 1,82, najnižjo doslej, je pokazala anketa, ki jo je opravil časnik Delo. Najnižja doslej je tudi ocena parlamenta. Oceno negativno in zelo negativno mu je prisodilo 81,9 odstotka vprašanih. Srednja ocena tako znaša 1,89.

SDS še vedno pred SD

Glasovi, ki bi jih anketiranci namenili strankam, se v primerjavi s prejšnjim mesecem niso bistveno spremenili. Na prvem mestu ostaja SDS, s sicer nekaj nižjo podporo kot maja. Sledi ji SD s skoraj polovico manj glasov. Na tretjem mestu je DeSUS, za stranko upokojencev pa so se razvrstili še LDS, SLS, SNS, Zares in NSi. Za štiri odstotke je narasel delež tistih, ki bi glasovali za katero od drugih strank, narasel pa je tudi delež neopredeljenih.

Skok za Žerjava

Na vrhu lestvice najbolj priljubljenih politikov sta, kot je to bilo tudi do zdaj, predsednik Danilo Türk in evropski komisar Janez Potočnik. Na tretje mesto se je zavihtel prvak SLS Radovan Žerjav, kar je njegova najvišja uvrstitev na lestvici do zdaj. Sledita mu Gregor Virant in Zoran Janković. Slednji se je na peto mesto povzpel z enajstega. Z lestvice bosta tokrat izpadla Eva Irgl in Ivan Svetlik, na njo pa se bosta spet uvrstila Borut Pahor in Gregor Golobič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice