Slovenija
24995 ogledov

Podrobnejša napoved: Koliko snega bo zapadlo in kje

Sneženje v Kamniku
1/3
Bralka
Lokalno bo zapadlo tudi do pol metra snega.

Agencija za okolje za danes napoveduje spremenljivo oblačno s padavinami, vmes bodo nastajale tudi nevihte. "Ohladilo se bo, meja sneženja se bo ob močnejših padavinah ponekod v notranjosti Slovenije lahko spustila do nižin," pišejo pri Agenciji za okolje. "Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem pa proti večeru burja. Popoldanske temperature bodo od 0 do 5, na Goriškem in ob morju okoli 12 stopinj Celzija."

Vremenski portal Neurje.si piše, da bo po večini snega le za vzorec ali pa snežne odeje sploh ne bo. "Temperature bodo za sneženje definitivno previsoke v Prlekiji, Prekmurju, v Posavju, Beli Krajini in na Primorskem," pišejo pri Neurje.si. "Največ sneženja je pričakovati na Koroškem in v delu Savinjske in Štajerske, kjer se bo meja sneženja najhitreje spustila proti nižinam. Tam bo lahko pozno dopoldan in čez dan ponekod močno snežilo, lahko tudi ob sneženju zagrmi." 

Ohladitev bo napredovala proti J in JV

Ohladitev bo po napovedih Neurje.si tekom dneva postopno napredovala proti jugu in jugozahodu države. "Ponekod v osrednji Sloveniji in na Gorenjskem se bo meja sneženja, ob močnejših padavinah, predvidoma spustila do nižin proti popoldnevu," pišejo pri Neurje.si. "Na Notranjskem in Dolenjskem pa popoldan in proti večeru."

V severni Sloveniji bo nad okoli 800 metrov nadmorske višine zapadlo od 15 do 35 centimetrov snega, lokalno lahko višje tudi do 50 centimetrov. "Po nižjih predelih Koroške in ponekod lokalno v severni Sloveniji bo lahko zapadlo od 5 do 15 centimetrov novega, težkega snega," pišejo pri Arsu. "Drugod po državi bo snega le za vzorec ali pa snežne odeje sploh ne bo."

Podrobnosti preberite na portalu Neurje.si: 

Po napovedih Agencije za okolje bodo ponoči padavine povsod ponehale, do jutra se bo zjasnilo, ponekod po nižinah bo nastala megla. "Burja na Primorskem bo ponehala," pišejo pri Arsu. "Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do -1, v alpskih dolinah do -10, ob morju okoli 4 stopinje Celzija."

Jutri bo sprva pretežno jasno, dopoldne bo po nekaterih nižinah še megla. "Popoldne in zvečer se bo krepil jugozahodni veter, postopno se bo pooblačilo," napovedujejo pri Arsu. "Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 10, na Primorskem do 12 stopinj Celzija."

V noči na petek bo ponekod prehodno deževalo, meja sneženja bo na okoli 700 metri nadmorske višine.

V petek se bo zjasnilo, pihal bo okrepljen severni do severozahodni veter.

V soboto na vzhodu še delno jasno, drugod se bo od zahoda pooblačilo. Pihal bo jugozahodni veter.

"Nad severno, srednjo in vzhodno Evropo je ciklonsko območje," razlagajo pri Arsu. "Hladna fronta se ob jugozahodnih višinskih vetrovih pomika prek Slovenije."

Od 29. februarja do 5. marca

Na vreme pri nas bodo vplivala ciklonska območja z vremenskimi frontami.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

V soboto bo na vzhodu še delno jasno, drugod pretežno oblačno. V zahodni Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter.

"Od nedelje do torka kaže na povečini oblačno vreme s pogostimi padavinami," še napovedujejo pri Arsu. "V gorah bo snežilo, po nižinah pa povečini deževalo. Verjetnost za padavine se bo v sredo in četrtek nekoliko zmanjšala."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.