Slovenija
18339 ogledov

Podrobnejša napoved: Pripravite se na temperature pod ničlo!

Hladno jesensko jutro Profimedia
Kakšno vreme nas čaka?

Agencija za okolje za zjutraj napoveduje pretežno oblačno vreme, predvsem v vzhodni polovici Slovenije bo prehodno rahlo deževalo. "Dopoldne se bo od severozahoda jasnilo. Popoldne bo na Primorskem precej jasno, drugod bo nekaj spremenljive oblačnosti, možna bo še kakšna kratkotrajna ploha," pišejo pri Arsu. "Ponekod v notranjosti bo zapihal severni do vzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Veter bo zvečer ponehal. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 14, na Primorskem do 17 stopinj Celzija."

Jutri dopoldne bo dokaj jasno, zjutraj bo marsikje v notranjosti države slana. Čez dan se bo oblačnost povečala. Jutranje temperature bodo od -2 do 2, ob morju do 6, najvišje dnevne od 10 do 14, na Primorskem do 16 stopinj Celzija.

V petek bo sončno, predvsem na vzhodu bo občasno nekaj oblačnosti. V soboto bo sprva precej jasno, čez dan v notranjosti Slovenije zmerno, občasno pretežno oblačno. Na Primorskem bo prehodno zapihala šibka burja. Oba dneva bo zjutraj v izpostavljenih legah v notranjosti Slovenije možna slana.

 | Avtor:

Nad zahodno in srednjo Evropo je območje visokega zračnega tlaka, naše kraje pa je v višinah od severa dosegla višinska vremenska motnja. S severnimi vetrovi v višinah doteka k nam mrzel in vlažen zrak.

Od 16. do 21. oktobra

Ob koncu tedna in v začetku naslednjega bodo naši kraji v območju visokega zračnega tlaka, ki bo proti koncu obdobja slabelo. Sredi naslednjega tedna bomo, kot kaže, prišli pod vpliv toplih jugozahodnih vetrov.

"Prevladovalo bo dokaj sončno in suho vreme. Ponekod po nižinah bo zjutraj nekaj megle," pišejo pri Arsu. "Od sredine prihodnjega tedna pa se bo predvidoma verjetnost za padavine v zahodni Sloveniji povečala. Jutranje temperature bodo v notranjosti Slovenije od sobote do ponedeljka še večinoma od 0 do 5 stopinj Celzija, predvsem v zatišnih legah bo možna slana. V prihodnjem tednu pa bodo jutra toplejša. Dnevne temperature pa bodo sprva okoli 15, ob koncu obdobja pa se bodo približale 20 stopinj Celzija."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Tamela_Zielinski 16:06 13.oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦