Slovenija
21673 ogledov

Te kraje po Sloveniji bodo zajele plohe in nevihte

Toča, dež, nevihta neurje.si
V prihodnjih dneh bodo plohe in nevihte pogostejše.

"V zadnjih dneh, po poletnih toplih dnevih, v popoldanskem času nastane nekaj posameznih ploh in neviht, ki pa so redke in po večini kratkotrajne," pišejo pri vremenskem portalu Neurje.si. "Danes zvečer bo teh nekaj več na skrajnem severu Slovenije, predvsem na območju Alp (Gorenjska, Koroška)."

V prihodnjih dneh bodo plohe in nevihte pogostejše, zajele bodo večji del države. "Napovedi bomo izdajali sproti," pišejo pri Neurje.si. "Našo prognozo neviht za jutri bomo izdali danes zvečer."

Agencija za okolje napoveduje, da bodo zvečer nevihte povsod ponehale, ponoči se bo razjasnilo. "Jutranje temperature bodo od 10 do 15 stopinj Celzija," pišejo pri Arsu.

V soboto bo dopoldne pretežno jasno, popoldne pa predvsem v severnih krajih spremenljivo oblačno z nekaj nevihtami. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 29 stopinj Celzija.

V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bodo krajevne padavine, predvsem plohe in nevihte, ki bodo pogostejše popoldne in zvečer.

V ponedeljek bo še nestanovitno, v torek pa bo spet več sončnega vremena.

"Nad večjim delom Evrope je območje visokega zračnega tlaka," razlagajo pri Arsu. "S šibkimi zahodnimi do severozahodnimi vetrovi doteka k nam v višinah razmeroma topel zrak."

Od 8. do 13. junija

Naši kraji bodo pod vplivom šibkih višinskih vetrov in pogojno stabilne zračne mase.

 | Avtor:

Od torka do četrtka bo prevladovalo sončno vreme. Verjetnost popoldanskih ploh in neviht bo dokaj majhna, se bo pa kot kaže spet povečala proti koncu tedna. Najvišje dnevne temperature bodo po nižinah okoli 25 stopinj.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.