Slovenija
15891 ogledov

Podrobnejša napoved: V nedeljo prihaja sprememba vremena

Jesensko vreme Profimedia
Sobota bo lepa in sončna, a že v nedeljo bo čutiti vpliv vremenske motnje.

Agencija za okolje za zvečer in ponoči napoveduje pretežno jasno vreme, nekaj nizke oblačnosti bo na Primorskem ter ponekod na Notranjskem. "Najnižje jutranje temperatur bodo od 5 do 10, na Primorskem okoli 14 stopinj Celzija," pišejo pri Arsu.

V soboto bo pretežno jasno, predvsem na severnem Primorskem in Notranjskem občasno zmerno do pretežno oblačno. Sredi dneva in popoldne bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 26 stopinj Celzija.

V nedeljo vpliv vremenske motnje

V nedeljo se vreme do večera še ne bo kaj dosti spremenilo, zvečer ali v noči na ponedeljek pa se bodo na zahodu pričele pojavljati krajevne padavine, tudi kakšna nevihta. V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo občasno krajevne padavine, deloma plohe, ob morju tudi kakšna nevihta. V torek bo suho vreme.

"Nad Francijo, srednjo Evropo in Sredozemljem je območje visokega zračnega tlaka," razlagajo pri Arsu. "V višinah priteka s šibkimi vetrovi zahodnih smeri k nam topel in razmeroma suh zrak."

Od 28. septembra do 3. oktobra

V torek bo k nam od zahoda seglo šibko območje visokega zračnega tlaka, ki bo v sredo oslabelo. Naslednja vremenska motnja nas bo predvidoma dosegla v četrtek.

V torek in sredo bo povečini suho, v četrtek in sprva še v petek pa kaže na dež. Ob koncu tedna bo zelo verjetno suho. Od četrtka dalje bo malo hladneje.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.