Slovenija
9036 ogledov

Podrobnejša napoved: V teh delih Slovenije bo ponoči in zjutraj snežilo

Sneg
Po jutrišnjem prehodu hladne fronte nas čaka dolgotrajnejšo obdobje suhega vremena.

Vremenoslovci napovedujejo, da se bodo ponoči padavine okrepile in zajele vso Slovenijo, še bo pihal okrepljen jugozahodni veter. "Proti jutru se bo meja sneženja spustila do okoli 500 m nadmorske višine, prehodno bo zapihal veter severnih smeri," pišejo pri Agenciji za okolje. "Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 3, na Primorskem do sedem stopinj Celzija."

Na Koroškem in Štajerskem sneg do nižin

Pri vremenskem portalu Neurje.si pišejo, da bo več padavin na zahodu Slovenije, najmanj pa na severovzhodu. "Jugozahodnik bo oslabel. Proti jutru nas bo od severozahoda hitro dosegla hladna fronta. Padavine se bodo prehodno nekoliko okrepile in do jutra prehodno zajele vso državo," pišejo pri Neurje.si. "Zapihal bo veter severnih smeri. Ohladilo se bo. Meja sneženja se bo spuščala. Proti koncu padavin se bo meja sneženja spustila do okrog 500 m nadmorske višine, le lokalno lahko ob močnejših padavinah predvsem na Koroškem in v delu Štajerske za krajši čas sneži tudi do nižin."

Jutri zjutraj bodo padavine hitro ponehale, najpozneje v južni Sloveniji. "Čez dan se bodo oblaki trgali, popoldne bodo nastale še kratkotrajne krajevne plohe," pišejo pri Arsu. "Predvsem na Štajerskem in v Pomurju bo pihal severozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 9, na Primorskem do 11 stopinj Celzija."

OPOZORILO ARSA

Zvečer in v prvi polovici noči bo pihal okrepljen jugozahodni veter. Predvsem v severovzhodni Sloveniji in v višjih legah Notranjske, Zasavja in Posavja bodo najvišje hitrosti od 60 do 75 km/h.

V torek, sredo in četrtek bo sončno z občasno povečano oblačnostjo, ki jo bo več v severovzhodni Sloveniji. V torek bo pihal veter severnih smeri, ki bo v sredo oslabel.

"Nad severno polovico Evrope je obsežno ciklonsko območje," razlagajo pri Arsu. "Hladna fronta je dosegla zahodne Alpe, pred njo priteka nad naše kraje z jugozahodnimi vetrovi topel in vlažen zrak."

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

Zadišalo bo po pomladi

Od 14. do 19. februarja bo nad zahodno in osrednjo Evropo vztrajalo območje visokega zračnega tlaka. "Nad Alpami bodo prevladovali višinski vetrovi severnih smeri," pišejo pri Arsu. 

Prevladovalo bo sončno vreme z občasno povečano oblačnostjo. "Jutranje temperature bodo v večjem delu Slovenije pod lediščem," napovedujejo pri Arsu. "Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 10, na Primorskem pa malo nad stopinjami Celzija."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Rose_Tooth 17:46 10.februar 2019.

    Google zdaj plačuje $ 526 do $ 937 vsake tri dni za delo na spletu od doma. To delo sem se pridružil pred mesecem dni in v prvem mesecu tega dela sem zaslužil 27.492 $. To delo je res neverjetno ...prikaži več in mi daje vsak dan odličen dohodek s krajšim delovnim časom. Vsaka oseba lahko zdaj na tej spletni strani z lahkoto dobi več doh0dkaa >>>>>>>>>>>>>>>>>>>> www.WebJob98.Com